Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Olimpiai bronzrmes a magyar rvidplys gyorskorcsolya vegyesvlt!

Bronzrmes lett a Jszapti Petra, Knya Zsfia, Liu Shaolin Sndor, Liu Shaoang (az elfutamban Krueger John-Henry futott) sszellts magyar rvidplys gyorskorcsolycsapat a pekingi tli verselibenvlt vegyes. Rszletes tudstsunk a versenyrl itt olvashat.


Az olimpik trtnetben elszr megrendezett 2000 mteres szmban a mieink a harmadik elfutamban az orszokkal, a japnokkal s az amerikaiakkal kerltek ssze. Fleg a kt fi, Liu Shaolin s Krueger jvoltbl elszr fltvnl, majd a hajrban is tvette magyar csapat a vezetst, s vgl futamgyztesknt biztosan jutott a legjobb nyolc kz.

Az eldntben a mieink egy ngyesbe kerltek a hzigazda knai csapattal, illetve ismt az oroszokkal s az amerikaiakkal, akik kzl kisebb meglepetsre utbbival vvtuk a legnagyobb csatt. Krueger John-Henry helyett ezttal Liu Shaoang korizott, s remek vltsokkal, ngy kivlan korcsolyz versenyzvel vgl futamgyztesknt jutott a magyar vlt a dntbe.

Un csapat magiarForrs: AFP/Manan Vatsyayana

Ahol a knaiak mellett Kanada s Olaszorszg vrt a mieinkre. Fltvnl a magyar versenyz, Knya Zsfia sszeakadtt kanadai rivlisval, s ugyan a magyar csapat gy csak negyedik helyen futott be, a kanadaiakat vgl – teljesen jogosan – kizrtkzerezvter a nkp komslysgyes rmlyz

Vgeredmny:
1. Kna
2. Olaszorszg
3. MAGYARORSZG

READ  Copa del Rey: Villarreal - Real Madrid - NSO