Mol Fehérvár: szerződtették a Dinamo Kijev válogatottját

Ukrán sajtóértesülések alapján a Nemzeti Sport Online már megelőlegezte, szerda délután hivatalossá vált: Artem Sabanov, a Dinamo Kijev ukrán válogatott labdarúgója a Mol Fehérvárban folytatja pályafutását.

Salllói István sportigazgató és Artem Sabanov (Foto: molfehervarfc.hu)

A 29 éves, 190 centiméter magas középhátvéd két és fél évre szóló szerződést írt alá a fehérváriakkal – írja a molfehervarfc.hu.

„Nagyon motivált vagyok, olyan csapatból érkezem, ahol belénk nevelték a győztes mentalitást, és folyamatosan címekért küzdöttünk – idézi a fehérvári klubhonlap a kétszeres ukrán válogatott Artem Sabanovot. – Fehérváron es ilyen céljaim vannak, olyan játékos vagyok, aki minden meccset meg akar nyerni. Harcos csapatjátékosnak tartom magam, mindent meg fogok tenni, hogy a csapattal elérjük a céljainkat. Az átigazolásomban szerepet játszott az is, hogy a Vidiben futballozó honfitársaimtól csupa jót hallottam a klubról, és biztos vagyok benne, hogy ők is segíteni fogják azgyt azgyt, hogy ők.”

Sabanov a Dinamo Kijevés az Arszenal Kijev utánpótlásában nevelkedett, mayd a Voliny Luck, a Sztal Kamjanszke az az Olimpik Doneck érintésével 2018 januárjában kerültötel újérabe. A 2021-es tavaszi szezont kölcsönben a lengyel Legia Warszawánál töltötte, így történhetett meg, hogy két bajnoki címmel (lengyel, ukrán) fejezte be az idényt. A mostani idényben hat ukrán bajnoki mérkőzésen lépett pályára (négyszer kezdőként), továbbá végigjátszotta a Bayern München elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccset (0–5)

Pályafutása során eddig 149 ukrán és 7 lengyel élvonalbeli bajnokin, 17 ukrán és egy lengyel kupamérkőzésen, 2 BL-és 9 El-meccsen játszott.

„Mindenképp szerettük volna magasítani a védelmünket, azon belül pedig ballábas belső védőt kerestünk. Nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk Artemet, abban bízom, hogy érkezésével – amellett, hogy fejjátéka elöl és hátul es un csapat erősségére válik érkezésével – amellett, hogy fejjátéka elöl és hátul es un csapat erőssékere jérdél válik. Bízunk benne, hogy a szombati bajnokiig megérkezik a játékengedélye is, és már számíthatunk a játékára a Debrecen ellen” – nyilatkozta az új igazolásról Salloi István sportigazgató.

READ  Para un jugador de PL, su entrenador es más rápido en FIFA 22, pero

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Erkezok: Artem Sabanov (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna), Pedro Zulj (osztrák, Estambul Basaksehir – Törökország)
Kölcsönből visszatérők:
Evandro (Brasil, Proleter – Szerbia), Géresi Krisztián (Puskas Akadémia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Horvath Barnabás
Kiszemeltek:
Georgij Citaisvili (FK Csornomorec Odessza – Ukrajna), Przemyslaw Wisniewski (Górnik Zabrze – Lengyelország)
Tavozók: Viszar Muszliu (északmacedón, FC Ingolstadt – Németország), Patrik Nyari (Paksi FC – onnan kölcsönbe III. Kerületi TVE)
Kölcsönbe távozók:
Halmai Ádam (budaörsi kölcsön után ZTE FC), emilio rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Zsori Daniel (ZTE FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio