Índice – Deporte – Ilyenre még sohasem volt példa a téli olimpiákon

A műsorán játékok 2014 OTA szereplő számban un Szombati selejtezőből 12 versenyző jutott un vasárnapi döntőbe, köztük un Szocsiban és Phjongcshangban es aranyérmes Amerikai Jamie Anderson, Akinek ezúttal nem voltios esélye un győzelemre, Sot, una dobogótól es voltios messze, s csak un kilencedik Lett. Az elmúlt években mutatott teljesítmények alapján a kétszeres világbajnok 20 éves új-zélandi volt a legnagyobb esélyes és a selejtezőben is a legjobb volt, a fináldeniebaniet azongé an

A döntőben minden hódeszkás háromszor csúszhatott, s valamennyiüknek a legjobb eredményét vették figyelembe a végelszámolásnál. Az első körben Sadowski Synnott kiváló menetet produkált és 84,51 pontjával vezetett a 82,68 pontos produkciót bemutató ausztrál Tess Coady előtt.

A második körben aztán meglepetésre az amerikai Julia Marino ugrott az élre, miután egy hibátlan és egyben technikás csúszást mutatott be, amiért 87,68 pontot kapotktó bí. Ezzel egészen a harmadik kör legvégéig, a verseny utolsó csúszásáig vezetett, akkor azonban Zoi Sadowski Synnott parádés gyakorlattal rukkolt elő, szebbnél szebb ugrásaiba pontosan érkezett, s végül kiugróan magas pontszámmal, 92,88-cal szeranty meg. A bronzérem Coadyé lett.

A verseny magyar indulója, Kozuback Kamilla a szombati selejtezőben a 28. helyen zárt.

Slopestyle-ban az indulók ugratókkal és korlátokkal tarkított lejtőn mutatnak be különféle trükköket, szaltókat, forgásokat és csúszásokat. A pontozásnál végrehajtás nehézségét, az ugrások magasságát, a trükkök változatosságát és a menet gördülékenységét nézik.

PEKÍN 2022

hódeszka, női slopestyle

  • 1. Zoi Sadowski Synnott (Új-Zelandia) 92,88 pont
  • 2. Julia Marino (Egyesült Államok) 87,68
  • 3. Tess Coady (Australia) 84,15

Az új-zélandi sportminiszter gratulált a történelmi arany után

Grant Robertson új-zélandi sport és rekreációs miniszter gratulált Zoi Sadowski Synnott hódeszkásnak, aki a női slopestyle-ban aratott vasárnapi győzelmével megszerezte az országétéliá elsyámpmp.

Nagyon különleges volt Zoit nézni, amikor történelmi teljesítményével megnyerte Új-Zéland első téli olimpiai aranyérmét

– fogalmazott Grant Robertson.

READ  Brawn no quiere ver más casos similares entre Verstappen y Hamilton

Sadowski Synnott az utolsó lecsúszásával diadalmaskodott az addigi éllovas amerikai Julia Marinót megelőzve.

Az a megtiszteltetés ért, hogy személyesen is ott lehettem, és láthattam Zoi bronzérmét négy évvel ezelőtt a pjongcshangi olimpián a big air számban, amikorak még cs volts. Azóta erősebb és erősebb lett, és a világ egyik legjobb hódeszkásává vált. Mai teljesítménye jele a kivételes tehetségének, fegyelmezett és kemény munkájának. Biztos vagyok bene, Új-Zéland csatlakozik hozzám, hogy elismerjük ezt. Nagyon büszkék vagyunk rá

— Monda Grant Robertson.

Az ország 1952 óta vesz részt téli olimpián, ez volt a negyedik érme, és Sadowski Synnott ezek a felét szerezte.

(Fotografía: Maja Hitij/Getty Images)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio