NFL: Tom Brady bejelentette visszavonulását – hivatalos

A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers hétszeres Super Bowl-győztes irányítója, Tom Brady a hivatalos Twitter-oldalán bejelenette visszavonulását.

Bradyt nem látjuk többé az NFL-ben (Foto: Getty Images)

ismert de menta, ESPN

Később Tom Brady édesapja és az ügynöke sem erősítette meg a hírt, a hétszeres bajnok azonban kedden megtörte a csendet: a Twitteren közzétett posztban jelenentette be, hogy véjajé a figé abbatgyt.

„Mindig is úgy hittem, hogy a futballba mindent bele kell adni. Százszázalékos elkötelezettség nélkül soha nem nyerhetsz ebben a sportban, en pedig pont ezt szeretem benne. A testi, mentális és érzelmi kihívások minden egyes nap segítettek abban, hogy kihozzam magamból a maximumot. Az elmúlt huszonkét évben mindig a legjobbamat akartam nyújtani. A pályán és az életben sem lehet lerövidíteni a sikerhez vezető utat.

Nehéz ezt leírnom, de íme hát: többé nincs meg bennem a versenyképes elkötelezettség. “Szerettem az NFL pályafutásomat, most pedig annak van itt az ideje, hogy más dolgokra fordítsam az időmet és az energiámat” – irta Tom Brady.

Brady y többi posztjában megköszönte a Tampa Bay Buccaneers-szurkolók támogatását, és természetesen elköszönt a csapattársaitól, valamint az edzői stábtól is. Talán kissé meglepő lehet, de a New England Patriotsnál töltött időszakát nem említette meg.

A 44 éves legenda a Patriotsban eltöltött két évtizedes pályafutása alatt hatszor, a Buccaneers játékosakent egyszer nyert Super Bowlt. A floridaiaknál mindössze két idényt töltött el: az elsőben azonnal bajnok lett, míg a második idénye kevesebb mint egy hete ért véget, a Los Angeles Rams elleni főcsontő-elő.

Brady paratlan karrierje során háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa, ötször Super Bowl-MVP és kétszer az évad legjobb támadója. Ő tartja a legtöbb passzolt yard és a legtöbb passzolt hatpontos rekordját is (az alapszakaszban és a rájátszásban egyaránt), emellett ő büszkélkedhet minden idők legtömé playoffgy. A felsoroltakon kívül számos rekord kapcsolódik még a nevéhez – nehezen férhet hozzá kétség, hogy ő a sportág történetének legjobbja.

READ  Balonmano: me declaro curado - Tímea Tóth

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio