Afrika-kupa: Kamerun 0–3-ról szerezte meg a bronzérmet

A házigazda Kamerun szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, miután a szombati helyosztón 3–3-as döntetlen után tizenegyespárbajban legybanézte von kin.

A játék neve: Ki nevet a végén? Kameruné lett az ANK-bronz (Foto: AFP)

Nem indult jól a bronzcsata a hazaiak számára, a vezetést Burkina Faso szerezte meg a 24. percben, a szünet előtt pedig megduplázta előnyét egy kameruni öngóllal. A szünetben Toni Conceicao, Kamerun portugál szövetségi kapitánya kettős cserével igyekezett frissíteni együttesén, de kisvártatva megint Burkina Faso volt eredményes, így háromgólosra hízott a házigazdák hátránya (0-3).

A kameruniaknak aztán a 71. percben összejött a szépítés, egyik legnagyobb sztárjuk, Vicente Aboubakar pedig a 85. és a 87. percben is betalált a rivális kapujába, ezzel sikerült döntetlenre menteniük az összecsapást, és kiharcolni a tizenegyesrúgásokat. 3–3

A büntetőpontról a kameruni futballisták voltak pontosabbak, öt próbálkozásból öt gól született, míg a másik oldalon négy kísérletből egy célt tétt brévesgyz na Kamerún Szerezte meg.

Aboubakar minden valószínűség szerint a torna gólkirálya lesz – nyolc találatnál jár, ennél többet pedig csak egyszer, még 1974-ben tudott bárki is lőni-egyetlen ANK Pierre Ndaye Mulamba Zaire (napjainkban Kongói DK) színeiben kilenc találattal volt akkor a legeredményesebb.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
A 3. HELYÉRT
Burkina Faso–Kamerun 3–3
(S. Yago 24., Onana 43. – öngól, Outtara 49., ill. Bahoken 71., Aboubakar 85., 87.) – 11-esekkel 3–5

READ  Neymar tomó una importante decisión sobre su contrato en París

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio