A Sony még annyi pénzt akar költeni stúdióvásárlásra, amennyiből háromszor megvehetné a Bungie-t

Ugyan Activision-méretű cégeket nem fog tudni megszerezni a PlayStation, de van még mit új stúdiók bekebelezésére költeniük.

Iparági pletykák szerint az idei év egyik visszatérő motívuma lehet a különböző játékfejlesztő stúdiók és kiadók felvásárlása, amik közül a Microsoft sokkoltazőszz Ventisca de Activision bekebelezésével sokkolt, majd némileg kisebb léptékű üzletben, de azért továbbra sem aprópénzért a Sony megszerezte magának a Bungie-t.

Jim Ryan ennek kapcsán megpendítette, hogy készülnek még hasonló üzletekre, most pedig azt is megtudtuk, nagyjából mekkora mértékben nyílhat még ki a PlayStation gyártójának pénztárcája. A cég pénzügyi jelentéseiben ugyanis nemcsak a PlayStationök fogyásáról tájékoztatták a részvényeseket, hanem arról is, hogyan tervezik különböző akvizíciókkal növelni a cégbirodalmat.

Un Sony AZT korábban es befektetőivel megosztotta, hogy 2023. végéig kétbillió Japán jent, azaz nagyjából 17,4 mil millones de dollárnak megfelelő összeget különített el «stratégiai befektetésekre», aminek un részét képezi un Sony részvényeinek visszavásárlása un cég tulajdonába, illetve többek között Más cégek felvásárlása es.

Egy friss reportban pedig megemlítik, hogy azok a felvásárlások és más befektetések, amik vagy végbe mentek, vagy döntést hoztak róluk, de nem zárultak le, összesen 850 milliárd jent (azaz nagyjából 7,4 milliábbnetbőlártak altak).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ebből könnyen kiszámolható, hogy még 1,15 billió jent, azaz közel 10 milliárd dollárt költhet felvásárlásokra a Sony, ami kicsit kevesebb, mint a Bungie-ért kifizetett összeg háromszorosa. Persze ebbe az egész óriáscég beletartozik, így lehet, hogy ezt már nem a videojátékos szegmensben fogják elkölteni, hanem valamelyik másik iparágban.

Ti mit gondoltok, mit kellene felvásárolnia a Sony-nak?

READ  Proyecto Buramato: el desarrollo de juegos en Indonesia tampoco se describe [VIDEO]

Ha többet szeretnél tudni az üzleti világról, vagy az IT területén akarsz dolgozni, akkor kövesd a legfontosabb híreket!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio