Világszerte mintegy 9200 fafaj várhat még a felfedezésre – állítja egy nemzetközi kutatócsoport az amerikai tudományos akadémia folyóiratában.

A tudomány jelenleg 64 100 fafajt ISMER, un még leírásra Varo fajok aranya un tapasztalatok szerint 14 százalékra tehető, ebből következtettek un még ismeretlen fafajok számára un tudósok, akik szerint egészben biztosan vannak köztük olyan igazi ritkaságok, amelyek un klímaváltozás NYOMAN kipusztulhatnak, Meg mielőtt megismernénk őket.

A Jingjing Liang, az amerikai Purdue Egyetem (Indiana állam) kutatója által vezetett tudóscsoport az egész földkerekséget felölelő feljegyzéseket vizsgálta meg, faméldájárán kál yek. Az adatok tanulmányozásából arra a következtetésre jutottak, hogy a Földön összesen 73 ezer fafaj létezhet, 14 százalékkal több, mint amennyit ma ismerünk – áll a procedimientos de la Academia Nacional de Ciencias folyóiratban.

A biológusok előtt még ismeretlen fafajok legnagyobb hányada, 43 százaléka Dél-Amerikában él, főleg az esőerdőkben, de 2200-féle még nem Áulmányozott zázaléka fafajé banjésép.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos kérdésekkel is fogalkozó Facebook-oldalát.
HVG

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!