Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Afrika-kupa: a tizenegyespárbaj döntött – döntőben a házigazda

Nem született döntés sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, a tizenegyespárbajban azonban Egyiptom jobbnak bizonyult Kamerunnál, így bejutott az az Afrikaiőjálespárbajban azonban Egyiptom jobbnak bizonyult Kamerunnál, így a bejutott az Kumázögán.

A kép csalóka: Egyiptom jutott másodikként a döntőbe az Afrika-kupán (Foto: AFP)

Eseménydúsan indult az első játékrész, hiszen Nicolas Moumi Ngamaleu esését követően már a harmadik percben büntetőhöz juthattak volna a kameruniak, de a játékvezető továbbengedtekotte a j. Bő negyedórával később aztán igazi tűzijáték alakult ki az egyiptomi kapu előtt: előbb Michael Ngadeu hagyott ki nagy helyzetet – a keresztlécet kar talpatálta elki –, Vinmajd Aboukébautálki. A folytatásban Ngadeu előtt még két nagyobb helyzet is adódott, de az első félidőben egyik csapat sem tudta megszerezni a vezetest.

A fordulás után Egyiptom kezdett jobban: az 56. percben Mohamed Szalah cselezte be magát a kapu elé, de André Onana jól lépett ki a kapujából, és megkaparintotta a labdát. Húsz perccel a találkozó rendes játékidejének vége előtt Karl Toko Ekambi került helyzetbe, és a bal kapufát találta el. A 90. percben az egyiptomiak szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz megkapta a második sárgáját, így nem maradhatott a pálya szélén a kétszer tizenöt percest hossbanzabbí.

Amelyben Mohamed Szalah és Ramadan Szobi is eldönthette volna a mérkőzést, de egyik lehetőségből sem született gól, így következhetett a tizenegyespárbaj. Az első körben mindkét válogatott sikeres volt, azonban ezután Harold MoukoudiJames Le Siliki es Clinton N´Jie es hibázott a kameruniaknál. Egyiptom ezt köszönte szépen, hiszen Zizo, Mohamed Abdelmonem es mohanad lasin es berúgta a maga tizenegyesét.

A dontőben Szenegal es Egipto néz egymással farkasszemet a végső győzelemért február 6-n, vasárnap. Érdekesség, hogy a két válogatott a márciusi vb-pótselejtezőn is megmérkőzik egymással, akkor a 2022-es katari világbajnokságra való kijutás lesz a tét.

READ  Índice - fútbol - fútbol

A bronzmérkőzést február 5-n rendezik, amelyen Burkina Faso csap össze a házigazda Kamerunal.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
ELŐDÖNTŐ

Kamerun–Egyiptom 0–0 – 11-esekkel 1–3
SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Burkina Faso–Szenegál 1–3 (IB Touré 82., il. A. Diallo 70., B. Dieng 76., Mané 87.)

BRONZMERKŐZÉS
5 de febrero, szombat:
Burkina Faso–Kamerun
DÖNTŐ
6 de febrero, vasárnap:
Szenegál–Egyiptom