Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerint az orosz elnök rendelkezik azokkal a katonai képességekkel, amelyek lehetővé teszik neki, hogy fellépjen Ukrajna ellen.

„Bár nem hisszük, hogy Putyin elnök végső döntést hozott arról, hogy beveti ezeket a katonai erőket Ukrajna ellen, most egyértelműen rendelkezik ezzel a képessémazott arról” –ustin. A tárcavezető szerint Moszkva városokat és jelentősebb területeket is elfoglalhat, de olyan „provokatív politikai cselekményekhez” is folyamodhat, mint a szakadár területek elismerése A védelmi miniszter kiemelte, hogy Moszkva hónapok óta „következetesen és egyenletes ütemben” vonultatja fel katonai erőit Ukrajna határa mentén, amit az orosz haditengerésgatázet is t.

Austin szerint a konfliktus nem elkerülhetetlen, és hozzátette, hogy még nem késő a helyzetet diplomáciai úton rendezni. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok továbbra is szorosan együttműködik NATO-szövetségeseivel, és „utat kínál Oroszországnak a válság helyett a nagyobb feltons.”ság.”

READ  Índice - Extranjero - Coronavirus en el mundo - Boletín de noticias del índice el miércoles

„Ennek a helyzetnek nem kell konfliktussá fajulnia. Ő (Putyin) dönthet úgy, hogy visszavonul, és kiadhatja ezt a parancsot a csapatainak. Választhatja a párbeszédet és a diplomáciát” – fogalmazott a miniszter. „Bárhogy is dönt, az Egyesült Államok kiáll szövetségesei és partnerei mellett” – tette hozzá Austin. A tárcavezető kiemelte, hogy az Egyesült Államok elkötelezett amellett, hogy segítsen Ukrajnának megvédeni magát, egyebek között további páncélelhárító.

A sajtótájékoztatón részt vett Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke is, aki azt mondta, hogy nem áll szándékökban zégán zégán régé ségé van ni zégrés or szándékukban yvets. „Senkit nem vetettünk ser. Senkit nem telepítettünk a helyszínre. Csak növeljük a készültségi szintünket” – fogalmazott. Milley szerint sem az Egyesült Államoknak, sem a NATO-nak nem áll szándékában katonai erőket felvonultatni Oroszország ellen. „Az Egyesült Államok kormányának irányelve, hogy továbbra is támogassa a független Ukrajnát és céljait. Mi pedig továbbra es arra törekszünk, hogy javítsuk önvédelmi képességüket” – tette hozzá a tábornok. Milley szintén felhívta a figyelmet, hogy Oroszországnak a diplomáciai megoldásra kellene törekednie. „A fegyveres beavatkozásnak mindig az utolsó eszköznek kell lennie. A siker itt a párbeszéden múlik” – fogalmazott a katonai vezető.
HVG

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!


A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra es un tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!Oroszország magát hergeli az amerikai nem utánBrit védelmi miniszter: Oroszország kompromittáló információk nyilvánosságra hozatalával támadhatja a nyugati szövetségeseket


hvg.hupueblo

Ben Wallace szerint Ukrajna megtámadása környékén indulna meg ez az orosz művelet.