rlt versenyfutst hozhat az NB I tavaszi idnye

Br tli pihent kveten azOTP Bank Liga 4. forduljbl beptolt Pusks Akadmia-Ferenvros htkzi rangadvalmegkezddtt a magyar futballtavasz, a versenynaptr alapjn hivatalosan szombaton folytattatdik rmsek Irks Irkil. A cmvd s listavezet Ferencvros a kiess ell menekl jpest otthonba ltogat, a bajnoki cmre is eslyes csapatok kzl a Pusks Akadmia a Fehrvrt fogadja, mg a Kisvrda a Debrecen ellen menetelhet tovbb. Milyen volt az tigazolsi sa felkszlsi idszak, illetve mik az eslyek a tavasszal? Ezekre a krdsekre kerestk a vlaszokat.

A Ferencvros a tl legnagyobb igazolsa

A cmvd s listavezet Ferencvros szi bajnoki elssgre egyedl a Kisvrda jelentett komoly veszlyt, amely kilenc hten t vezette az NB I-et, azonban a vrdaiak a 17. msodik helyen teleltek.

A sorozatban hrom bajnoki cmet nyert s az elz idnyben a Bajnokok Ligja csoportkrbe jutott csapat az idei szezont mg ​​​​az osztrk Peter Stger irnytsval kezdte meg, azonban a csapat kha nem t gysgyszszkozel. Hazai plyn csupn a harmadik legjobb mutatval br a Fradi, amely 8 pontot vesztett otthon, a Zalaegerszeg mellett a Kisvrda es gyzni tudott a Groupama Arnban. Ugyan a zld-fehrek behztk az szi elssget, ma csaldst kelt eredmnyek miatt a klub kirgta Peter Stgert.

A Stger ltal kpviselt stlus valamilyen okbl nem passzolt a Ferencvroshoz, mi sem bizonytja jobban, minthogy a vele lejtszott tizent bajnoki mrkzsbl mindssze tizet sikerlt megnyernie a cmvdne.

Peter Stgerrel stabilitst vesztette a Fradi, gy a szezon felnl megvltak az osztrk edztlForrs: AFP/Attila Kisbenedek

A tli sznetben a szurkolkat leginkbb foglalkoztat krds, hogy kiket igazol a kedvenc csapatuk, illetve kik tvoznak ms egyttesekhez. A Fradinl nem volt nagy mozgs a tlen, ma legnagyobb szenzcit mgis a zld-fehrek jelentettk be: az orosz vlogatott egykori szvetsgi-kapitnya, Sztanyiszlav Csercseszov lett az j vezetedz. Az orosz trner szemlyben olyan nemzetkzileg elismert edzt szerzdtetett a Ferencvros, akinek a hatrozott szemlyisgvel, szakmai hozzrtsvel, hatalmas tapasztalatval j szintre emelkedhet cm az NB.

Csercseszov DAC elleni veresggel mutatkozott ser un Fradi kispadjnFormularios: Molnr dm/fradi.hu

A Fradiba egyetlen j jtkos rkezett, mgpedig az eddig a cseh bajnoksgban, a Dynamo esk Budjovicben futballoz Fortune Akpan Bassey, aki sszel kilenc glt szerzett a cseh lvonalban, ezlisten harmadik gllll.

Csercseszov debitlsa nem volt tkletes, ahogy az FTC tli felkszlse sem, mivel tbb kulcsjtkos megfertzdtt a koronavrussal, illetve a spanyolorszgi edztbor is elmaradt a pandmia kvetke. gy a csapat csupn egyetlen felkszlsi meccset tudott jtszani, Dunaszerdahelyen 1-0-ra kikapott a DAC-tl.

READ  Ronaldo pensó que podía marcar con el pelo, pero se corrigió
A Ferencvros j jtkosa, Fortune Bassey a DAC ellen mutatkozott serForrs: fradi.hu

Csercseszov mester bajnokibemutatkozsa szintn nem sikerlt jl, mivel cstrtkn a4. fordulbl mg augusztusban elhalasztott Pusks Akadmia elleni rangadn 1-0-ra kikapott a csapata. Igaz, a Fradi mr a 24. perctl kezdve emberhtrnyban jtszott.Nagy eslyt szalasztott el a zld-fehr alakulat, mivel nem tudott meglgni rivlisaitl, ppen ellenkezleg: teljesen nyltt vlt a bajnoksg.

A Fradi legfbb rivlisai, a Kisvrda sa Pusks Akadmia sem unatkoztak a tlen. Elbbi hrom, mg utbbi kt felkszlsi mrkzst vvott. A vrdaiak egy gyzelem s egy dntetlen mellett egyszer szenvedtek veresget, igaz, akkor meglehetsen ers ellenfl ellen, a cseh FC Bank Ostravtl kaptak ki.

Ez a veresg tbbet rhet, mint egy gyengbb ellenfl ellen aratott gyzelem» – fogalmazott Ers Gbor.


Hornyk Zsolt csapata a spanyolorszgi edztborban sima gyzelmet aratott giblaltri ellenfele ellen, a belga els osztly FC Brugestl viszont egyglos veresget szenvedett.

Nagy mozgolds sem a Kisvrdnl, sem a Pusksnl nem volt a tlen, br a jtkoskeretek minsge s az eredmnyek ezt nem is felttlenl indokoltk.

A Pusks Akadmia tlen a Honvd algriai vdjvel, Mohamed Mezgranival ersdtt, illetve klcsnbl visszatrt Zalaegerszegrl Skribek Alen, illetve Cskvrrl Tams Nndor. A Kisvrdnl pedig erstst jelenthet a lengyel utnptls-vlogatott Rafal Makowski, aki az elmlt flszezonban 13 bajnoki- s hat Konferencia-liga-mrkzsen lpett plyra a Slask Wroclaw csapatzerban, ezetts jeygl. rdekessg, hogy a 190 centis kzpplys korbban a Ferencvros j vezetedzjnek, Sztanyiszlav Csercseszovnak is jtkosa volt a Legia Varsban.

Azrt rdemes megjegyezni, hogy a Kisvrdnak mindenkppen szksge lenne mg minsgi igazolsokra, hiszen Szlobodan Szimovics s Claudiu Bumba jtkra sem szmthat a tovbbiakban az szi alapemberek kzl.

A trkorszgi edztbor felemsra sikerlt a KisvrdnakForrs: kisvardafc.hu

A jl sikerlt szi szezont nem lesz knny fellmlnia a Kisvrdnak, de a csapatnl hisznek abban, hogy tovbbra is versenyben lehetnek a bajnoki cmrt.

lvezni kell a meccseket, kzben pozitvan gondolkodni. Bznunk kell tovbbra is abban, hogy ers s versenykpes csapatunk van. Mindig hinnnk kell abban, hogy meccseket tudunk nyerni, csak akkor gondolhatunk nagyobb dolgokra a szezon vgn» – nyilatkozta a klub honlapjn a brazil Matheus Leoni, aki a tavaly januri rkeze ta az NB I egyik legjobb balhtvdjv ntte ki magt.

READ  Mbappé no fue suficiente ahora, Lens rompió la racha invicta del PSG
Favorov a Pusks Akadmia (b) s Leoni, a Kisvrda (j) jtkosa harcol a labdrtModelos: MTI/Balzs Attila

Nagy csata vrhat es un bronzremrt

A szezon egyik legnagyobb csaldst a Fehrvr okozta, ugyanis a gyenge tmadjtknak ksznheten rengeteg pontot elhullajtott sszel, gy csupn a negyedik hellyrl vrja a folytatst. Szabics Imre csapata a tabella els t helyezett csapata kzl a legkevesebb glt ltte eddig, 23-at. gy nem meglep, hogy a fehrvriak a tmadszekciban igyekeztek ersteni a tlen. rkzett a 11-szeres osztrk vlogatott Peter Zuljjal, rajta kvl pedig a Dinamo Kijevtl klcsnvett Bohdan Lednev es nagy fogsnak szmt.

Akrcsak az szi szezon, a piros-kkek felkszlse is felemsra sikerlt. Tbb csapathoz hasonlan a Fehrvr sem tudott klfldn edztborozni a koronavrus miatt, radsul az itthon tervezett edzmeccsek kzl is elmaradt a Gyirmt elleni. gy csak kt mrkzssel hangolt a tavaszi szezonra a csapat, a Zalaegerszegtl ugyan 1–0-ra kikapott, de az osztrk Sturm Graz legyzse viszont okod adhat a bizakodsra.

Mg Fehrvron sem tettek le a bajnoki cmrlForrs: MTI/Vasvri Tams

gy rzem, a felkszls kezdete ta folyamatosan egyre jobb formba lendl a csapat, s abban bzom, hogy ennek a Pusks Akadmia elleni bajnokin gyzelem lesz az eredmnye» – nyilatkozta a Fehrvr ukrn szlsje, Ivan Petrjak.

A bronzremrt biztosan harcban lesznek Szabicsk, de egy j tavaszi szereplssel mg akr bele is szlhatnak a bajnoki cm sorsba. Erre pedig lehet esly, hiszen aFradihoz hasonlan a Fehrvr jtkoskerete is kimagaslik az NB I-bl, a htrnya pedig mindssze hat pont a listavezetvel szemben, ami kt meccs alatt el is tnhet. Ehhez viszont elssorban a tmadjtkban kell elrelpnie az egyttesnek.

Tapasztalatlan edzvel szn meg a kiesst az jpest

A hts rgiban az jonc Gyirmt s az MTK ll a kt kies helyen. Szintn a hts rgiban ll a Debrecen, a Honvd, vagy ppen a vrtnl sokkal gyengbben teljest jpest. A lila-fehrek sokig nem tudtak elmozdulni a kiesznbl, vgl a 10. helyen zrtk az szt, de ktsgtelen, hogy a klub eddigi teljestmnye csaldst kelt: az eddig megszerezhet 51. A diciembre vgn kirgott Michael Oenning helyt Milos Kruscic vette t, aki vezetedzknt eddig csupn az FK Metalac Gornji Milanovac csapatnl dolgozott.

READ  El jugador de la selección sueca se desmayó y se rompió los pómulos
Nehz tavasz vr az jpestre s az MTK-ra esForrs: MTI/Szigetvry Zsolt

risi kihvs vr tavasszal a tapasztalatlan edzre, akinek gy kelene bent tartania az jpestet az lvonalban, hogy a tlen nem is igazn sikerlt megersteni a keretet. Egyedl az szt vlogatott vd, Mrten Kuusk rkzett, ezzel szemben Junior Tallo s Stieber Zoltn is tvozott. Elbbi Trkorszgba, mg utbbi a szintn kiess ell menekl MTK-hoz.

Hogy az j edzvel mennyire lesz kpes elkapni a fonalat az jpest, az tavasszal kiderl, az viszont biztosra vehet, hogy a vgelszmolsnl csak nanszok fognak dnteni a kiessrl.

Ki szorthatja meg un Ferencvrost?

br egyelre krdses, hogy az j edzvel hogyan fog szerepelni a Ferencvros, vlheten az j impulzusok miatt mg stabilabb vlhat az egyttes, de minden bizonnyal mg idre van szksge Csercseszja elk a mesternek mesternek.

Rangadkkal kezdi a Ferencvros a hazai futballtavasztModelos: MTI/Illys Tibor

gy tnik az idei szezonban teht Akadmia lehet a legnagyobb kihvja a cmvdnek. Taln nem tlzs azt kijelenti, hogy elbbirl a szezon elejn mg senki se gondolta volna, hogy erre relis esly nylhat, ma piros-fehr alakulat bizonytotta, hogy rdemes komolyan venni. Az ers szezonkezdet nem csupn tmeneti volt, hiszen a csapat lendlett mg a vratlan edzcsere sem tudta megtrni. Az utols t fordulban a noviembre tvozott Joao Janero helyett mr Ers Gbor irnytotta az egyttest, radsul veretlenl abszolvlta a rbzott feladatott, gy diciembre vgn meghosszabbtottk a megbzat. Mg a Pusks Akadmia kiegyenslyozott teljestmnynek ksznheten a harmadik lett a tli zrs eltt, de a Fradi elleni sikervel a Kisvrdhoz hasonlan csupn egyetlen pont a htrnya a listavzetvel tli zrs eltt, de a Fradi elleni sikervel a Kisvrdhoz hasonlan csupn egyetlen pont a htrnya a listavzetvel tli zrs eltt, de a Fradi elleni sikervel a Kisvrdhoz hasonlan csupn e lis regivnoben.

Kisvrda-Fradi versenyfuts lehet a bajnoki aranyrtFot: Csudai Sndor – Origo

Taln nem nagy btorsg azt lltani, hogy tavasszal ez a hrom csapat kztt fog eldlni a bajnoki cm sorsa, ugyanis nehz elkpzelni, hogy a Fehrvr, vagy a mgtte lv csapatok a szegyzon bezeg sig. Persze krds, hogy a kt elsdleges kihv mennyire fogja brni az rlt hajrt a cmvdvel.

A Ferencvros oldalra billentheti a mrleget a tapasztalat, illetve az a tny, hogy egyrtelmen a zld-fehreknek van a legersebb a keretk a bajnoksgban. Radsul Csercseszov szemlyben nemzetkzi szinten is elismert rutinos edz diriglhat.

Addig es, hogy knnyebben teljen az els spszig az id, me az legutbbi fordul hrom legszebb glja:


OTP Bank Liga, 18. fordul
29 de enero. szombat
14:30: Paksi FC – Zalaegerszeg
17.00: DVSC – Kisvrda
19.30: Bp. Honvd-Gyirmt
Vasrnap:
13.00: Pusks Akadmia – Mol Fehrvr
15:15: Mezkvesd – MTK Budapest
19:30: jpest FC – Ferencvrosi TC

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio