Índice – Külföld – Kim Dzsongun fehér lovon vágtat egy új filmben

Un gyzelem nagy éve: 2021 című filmet szerdán vetítették le Észak-Koreában. Una película de propaganda

Az egyik felvételen az észak-koreai politikus egy fehér lovon vágtázik, amely egyébként a családja hatalmát jelképezi. Ezzel arra emlékeztetik a nézőket, hogy Kim Dzsongun Kim Ir Szen leszármazottja, akit gyakorlatilag szentként tisztelnek – fogalmazott Yang Moo-jin, a szöuli székhelymóreá jayokaiszakt

Lényegében ugyanezt az üzenetet fogalmazza meg a másik, naplementés videórészlet is. A felvételekkel a film alkotói ezenkívül azt is bizonyítani akarják, hogy Kim Dzsongun egészséges – reagálva arra, hogy 2020 végén sokan kétségbe vonták, amikor az kotreaiszak- heteken keresztül nem lehetett látni.

A filmnek valamelyest meglepő és ehhez képest ellentmondó részlete egy olyan jelenet, amelyben Kim Dzsongun óvatosan, fáradtan sétál lefelé egy lépcsőn. Ezzel azt akarják szimbolizálni, hogy a 2021-es év nehézségei és a kemény munka testileg is megviselték, vagyis humanizálják valamelyest a róla alkotott képeto-jinta.

Észak-Koreában egyébként két nagy állami ünnep is lesz a közeljövőben: áprilisban lesz Észak-Korea alapítójának, Kim Ir Szen születésének a 110. évfordulója, fiának, Kim Dzsongilnek a 80. születési évfordulóz a pedig febket-molója 15 CBS.

(Borítókép: Kim Dzsongun egy fehér lovon lovagol 2019. 16 de octubre de 2019. Foto: KCNA VIA KNS / AFP / South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA)

READ  Tereskova pasó de ser una heroína de la Unión Soviética a una ardiente servidora de Putin

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio