Az Oppo tanulmánya szerint 3-5 éven belül megjelenhetnek azok a kisméretű, ultra-alacsony fogyasztású eszközök, amelyek a működésükhöz szüksélges energiátű je lejárcisörgyás züködésükhöz energiátű jevenci? Az ezek felhasználásával létrehozott „zéró fogyasztású” kommunikációs rendszerek új távlatokat nyithatnak a távközlési iparban és jelentősen hozznánakátelárulévé.

Az Oppo bemutatta a nulla fogyasztású kommunikációval fogalkozó fehér könyvét. Un dokumentum de 41 años felvázolja a zero power rendszerek alapelveit, legfontosabb alkalmazási területeit, valamint a technológia előtt álló legnagyobb kihívásokat.

Un hordozható Elektronikai eszközök többsége jelenleg akkumulátort használ áramforrásként, és az bár elmúlt Evek SORAN un technológia jelentős fejlődésen ción keresztül, es decir továbbra Szamos Problema merül fel una Nagy Meretek, un magas gyártási költségek, az általános élettartam és környezeti hatások tekintetében. Az ultra alacsony, vagy nulla energiaigényű zero power technológiák esetében nincs szükség beépített áramforrásra, így kompaktabb, hosszabb élettartamú és kisebb ökolómzgia e lezé védévék Ez una tulajdonságok új fejlesztéseknek engednek Teret az olyan alkalmazási területeken, menta az Ipar, un mezőgazdaság, az egészségügy, un kereskedelem, az intelligens otthonok, vagy un hordható eszközök, de például fontos szerepet játszhatnak jövőben un vándormadarak vonulásának nyomon követésében es.

«Una potencia cero technológia az egyik fő fókuszterületünk, Amikor un 5G / 6G technológiák fejlesztésével foglalkozunk, mivel lehetőséget KINAL az Elektronikai gyártók számára, hogy termékeikből eltávolítsák az akkumulátorokat egyszerre csökkentve Ezzel költségeiket és un környezeti hatásukat es» – Mondta Henry Tang, az Oppo vezető 5G-kutatója.
Bár a passzív kommunikációs technológia már ma is létezik a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) formájában, ez számos olyan hátránnyal rendelkezik, mint példárárácsósé az Ez jelentős kihívásokat jelent, amikor az RFID-technológiát olyan speciális vagy összetett alkalmazásokban alkalmazzák, mint például az ipari szenzorhálózatok.

Ezzel szemben a zero power eszközök a tévé- és rádiótornyok, a mobilhálózati bázisállomások és a wifi-hozzáférési pontok által sugárzott környezeti rádiójeleket gyűjtenek be, majd a visszaszórásnak nevezett folyamat során kifelé is továbbíkatják.

Az Oppo a saját kutatásai mellett hangsúlyt fektet a zero power kommunikáció szabványának népszerűsítésére is. A vállalat vizsgálja a zero power kommunikáció olyan más technológiákkal való együttműködésének lehetőségeit is, mint például a mesterséges intelligencia.

Nincs mese, jön a 6G

Az Oppo bemutatta első 6G témájú fehér könyvét, amely részletesen tárgyalja következő generációs 6G hálózatok architektúráját. A dokumentumban a kínai gyártó által létrehozott kutatócsoport felvázolja a 6G hálózatok modelljének műszaki jellemzőit, szolgáltatási és rendszerkövetelménytángesétés felás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

READ  Los descuentos en juegos de Alibaba no son una preocupación
HVG

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!


A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra es un tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!