Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Hófehérke túl fehér, a hét törpe túl törpe

Az első és eredeti 1937-es Hófehérke és a hét törpe című animaciós film után első alkalommal készül remake-et gyártani Grimm klasszikus meséjéhez a Disney filmstúdió.

A projekt azonban viták kereszttüzébe került, azok után, hogy a West Side Story 2021-es Steven Spielberg-féle filmadaptációjával világhírt szerzett, latin-amerikai származású Rachel Zeglertózefé vé.


Rachel Zegler 2021. 12 de diciembre-en Nueva Yorkban

Foto: DOMINIK BINDL/Getty Images vía AFP

A Disney büszke arra, amiért ügyelt a szereplők faji sokszínűségére, de nem mindenki volt elégedett a döntéssel – és nem elsősorban a kolumbiai felmenőkkel rendelkeztő Zeg

A Trónok harca színésze, Peter Dinklage kettős mércével vádolja a stúdiót, amiért más káros sztereotípiákkal közben nem fogalkozik: szerinte ezzel Hollywood „kurőadelára é“.

«Kicsit meglepett a tény, hogy olyan büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére» – nyilatkozta Dinklage un podcaster Marc Maronnak.

„Egyfelől progresszívek vagytok, de még mindig ugyanezt a kibaszottul visszás történetet játsszátok el a barlangban élő hét törpéről. Mi a faszt csináltok, emberek? Tényleg nem tettem eleget az ügy előmozdításáért? Gondolom, nem vagyok elég hangos”

– kérdezte fel a stúdiót a színész, aki egy növekedési rendellenességgel, achondropláziával él együtt.


Peter Dinklage 2020 enero 19-en Los Ángeles-i Shrine Auditoriumban

Foto: KEVORK DJANSEZIAN/Getty Images vía AFP

Dinklage szerint a Disney-nek vissza kellett volna lépnie, hogy újraértékelje a projektet: “Minden szeretet és tisztelet a színésznőnek, és azoknak az emberkértékelje, : ?

A színész azt is elmondta a műsorban, hogy ő a maga részéről benne lett volna egy vagány, progresszív remake-ben.

Una reacción de Disney azóta közleményben:

„Hogy elkerüljük az eredeti animaciós filmből származó sztereotípiák megerősítését, más megközelítést alkalmazunk a hét karakterrel kapcsolatban. konzultáltunk a törpék közösségének tagjaival. Alig várjuk, hogy részleteket es megoszthassunk a fejlesztési időszakot követően arról, hogy már a gyártás es halad.”

A filmet Marc Webb rendezi, és az 1937-es Disney-animációs klasszikus adaptációja és egyben folytatása lesz.

A Kristen Stewart főszereplésével készült Hófehérke és una nueva versión Vadasz Cimu EGY évtizeddel ezelőtti bemutatásakor egyébként szintén visszatetszést váltott ki, miután un törpéket átlagos magasságú színészek – köztük Bob Hoskins és Ian McShane – játszották, akiknek az Arcat Digitalis technikával kisebb testekre montírozták Ra.

A főszereplőkön kívül az új Disney-film szereposztását, beleértve a törpékét is, még nem jelentették be. (guardián)

READ  Ningún actor ha rechazado tanto dinero como Matt Damon hasta ahora