Elszállt a Wizz Air vesztesége

Durván elszállt a Wizz Air üzemi vesztesége, amely másfélszeresére,

214 milló euróra nőtt üzleti évének decemberrel zárult harmadik negyedében.

A fapados légitársaság adózott eredménye 130 százalékos romlással 267 millió euróra ugrott a negyedévben – természetesen mínuszban. A légitársaság vezetése kitekintésében a veszteség enyhe lefaragását ígérte a folyó negyedévre. A forgalom eközben jelentősen nőtt, igaz a vetítési alap, a pandémia első évének karácsonyi szezonja igen alacsony volt, így azt nem volt nehéz felülmúlni.

A Wizz Air a tárgyidőszakban a 7,787 milló utast szállított, szemben az egy évvel korábbi 2,268 millióval. Bevétele 172 százalékkal nőtt, elérve a 408,4 millones de euros.

Foto: Wizz Air

Flottáját az új, költséghatékonyan üzemeltethető Airbusok beszerzésével egy év alatt 137-ről 150-re bővítette.

Járatainak kapacitáskihasználtsága 14 százalékponttal 77,1 százalékra javult javult, ami még nagyon messze van a pandémiát megelőző sikerév jócskán 90 száfezaltólék at. Váradi József vezérigazgató un gyorsjelentéshez fűzött kommentárjában Arrol szólt, hogy un Wizz Air un negyedévben folytatta un fellendülést, és az omikron vírusváltozat megjelenése ellenére Joval meghaladta un 2019-es utas- és az kapacitásszinteket ünnepi Utazási csúcsidőszakban.

Az Utazási Restricciones Las továbbra es un befolyásolták keresletet, eközben azonban un cég menedzsmentje folytatta un munkaerő, un flotta, un bázisok és az útvonalak bővítését, hogy 2022 KESO tavaszára elérhesse un teljes kihasználtságot és visszatérjen un pandémiát megelőző időszak egészséges költségszerkezetéhez. A három hónap alatt főként olaszországi terjeszkedésükkel voltak elfoglalva, új bázist létesítettek Rómában, Velencében és Nápolyban, azaz a legforgalmasabb itáliai.bansómisztik Meglévő bázisaik közül nyolcat pedig bővítettek.

Váradi aláhúzta, hogy

a légitársaság likviditása továbbra is erős, az üzleti negyedévet 1,4 milliárd euró szabad cash flow-val zárták.

Likviditási helyzetük megerősítésére a Wizz Air egy hete félmilliárd eurós kötvénykibocsátást hajtott végre, a papírok 2026-ban járnak majd le, és egy szátizezaléko. A diszkont-légitársaság a befolyó pénzt általános üzleti célokra költi, illetve ebből rendezi a Bank of Englandnél fennálló 300 millió fontos tartozását, ezt az az ös össalzerobésáv ny Megfigyelők szerint a fapados légitársaság igyekszik kedvező forráshoz jutni dinamikus növekedési terveinek valóra váltásához. A Wizz Air vezérigazgatója akkor kedvezőnek nevezte a feltételeket, utalva arra, hogy ez a második kibocsátás még a tavalyi ajánlatuknál is kedvezőbb, a friss forrásból a légitársaság növekedési stratégiájának végrehajtását finansz

READ  ¿Una coproducción franco-alemana con la Máscara del Zorro? Ver Opel Grandland

Váradi un harmadik üzleti negyedév Nagy eredményei KOZE sorolja AZT az Airbusszal novemberben megkötött, 196 gép leszállításáról szóló Szerződés aláírását, amelynek köszönhetően garantálható, hogy az évtized végére un Wizz Air repülőflottája elérje az 500 darabot, Ezzel megerősítse un helyét az európai fapados légitársaságok élmezőnyében és növelje piaci reszesedését.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio