Gigafúzió jöhet az európai távközlésben – Mi köze van ennek a Magyar Telekomhoz?

Régóta készül valamire a Deutsche Telekom

Hosszú ideje folynak a találgatások arról, hogy a Deutsche Telekom az iparági trendeknek megfelelően leválasztja és külön vállalatba szervezi ki a rádiótornyait. Eddig több forgatókönyv es napvilágot látott ezzel kapcsolatban, iparági források akár azt es elképzelhetőnek tartották, hogy

  • a DT az infrastruktúracéget tőzsdére viszi,
  • vagy kisebbségi tulajdonosként szakmai vagy pénzügyi befektetővel bútorozna össze,
  • vagy más mobilcégekkel egyesíti az infrastruktúráját, amit aztán közösen működtetnek.

A Handelsblatt tavaly év Vegen Arrol IRT, hogy un DT már az idei első negyedévben eladná rádiótorony-üzletágát, un Távközlési üzletágra kisebbségi vagy többségi részesedésre es decir lehet ajánlatot Tenni, IRTA Akkor un Német regazo, Amely AKAR 20 Milliard Eurora becsülte az üzletág értékét. A DT célja, hogy 2022 első negyedévének végére már folyamatban legyen az eladás, írta a lap.

Tim Höttges, un Mondta DT vezérigazgatója tavaly novemberben AZT, hogy nyitott arra, hogy iparági Partnert találjon un vállalat torony-infrastruktúrájához, néhány nappal Azután, hogy un közölte Vodafone, hogy megvizsgálja az ilyen irányú lehetőségeket un nemrég tőzsdére vitt toronyüzletágára.

Szeretnék egy ipari partnert, és hajlandó vagyok dekonszolidálni az infrastruktúránkat

– mondta Höttges novemberben, hozzátéve, hogy a DT továbbra is szerepet kíván játszani az üzleti döntéshozatalban, különösen a további fúziók és felvásásáfolás felvásáfolás.

Felgyorsultak az események

La mayoría tunik úgy, hogy un DT komolyan gondolja az infrastruktúrája leválasztását, una Bloomberg értesülései szerint un Német Távközlési cég AZT fontolgatja leválasztását, un fontolgatja Bloomberg értesülései szerint un Német Távközlési cég AZT, hogyon örzévévé d’Orange-a zlévéval un s Állítólag mindkét vállalatcsoporttal folytak előzetes megbeszélések. Az eladás, a tőzsdei bevezetés vagy a stratégiai partnerség azonban még mindig megfontolás tárgyát képezi.

A Deutsche Telekom a toronyportfóliója értékének növelését célzó felülvizsgálatot végez, és tanácsadókkal együttműködve vizsgálja a lehetőségeket, beleértve az eszközök értékesítését, tőzsdei bevegyzegetsétégiat vajaté partners, tőzsdei bevegyzegetségiat vajaté

READ  El nuevo Volkswagen Jetta ha adquirido un aspecto más duro

Állítólag a spanyol Cellnex rádiótorony-üzemeltető is érdeklődik a távközlési tornyok iránt. Azonban mind a Cellnex-szel kötött megállapodás, mind a Vodafone leányvállalatával, a Vantage Towers-szel való egyesülés aggályokat vethet fel a versenyhatóságoknál.

Átalakul az iparág

Az európai Távközlési szolgáltatók üzleti modellje folyamatosan változik, Mert miközben az üzleti Modell létfontosságú részének tekintették un Hálózati INFRASTRUKTÚRA-eszközök tulajdonlását, más már egyre inkább hajlanak arra, hogy az új Hálózati beruházások, frekvenciavásárlások miatt nyitottabbak arra, hogy un mobiltornyaikat kulon cégekbe szervezzék vagy eladják .

Tavaly márciusban a Vodafone közel 2 millard euró forráshoz jutott a Vantage Towers tőzsdei bevezetésével, a hálózati eszközöket Frankfurtban vitték tőzsdére, mivel a Vantage portfézákázözán

Az Orange távozó vezérigazgatója, Stephane Richard felszólította az európai szolgáltatókat, hogy vizsgálják meg toronyüzemeltetésük egyesítésének lehetőségét a teljes körű összekapcsolódás alternatívájaként, amelyhatet az európai blotóol haszabszabszab. Tavaly úgy nyilatkozott, hogy nyitott egy ilyen megállapodásra, mivel így versenyezhetne a Cellnexszel, amely az elmúlt másfél évben infrastruktúra-eszközölket fáson sóstólt. Eközben az American Tower közel egy éve a Telefonica spanyolországi, németországi, brazíliai, Peru, chilei és argentínai tornyait vásárolta meg.

Vegyes árfolyamreakció

A Deutsche Telekom árfolyama reagált az érintett részvények közül a leginkább, a DT papírjai 2,4 százalék pluszban állnak.

A Vodafone árfolyama 1,6 százalékot emelkedett.

Az Orange árfolyama viszont 0,4 százalék mínuszban áll, igaz, lejjebb is állt már, de az esetleges tranzakció hírére feljebb kapaszkodott.

Un szál magiar

A történet magyar szála az, hogy ha a Deutsche Telekom nyitott egy ilyen tranzakcióra, akkor akár a magyar leányvállalatánál, a Magyar Telekomnál is érvéfontnyesülhetók has mek, a HOLD Alapkezelő nemrég nyilvános levelet intézett a magyar cég menedzsmentjéhez, Amiben az alapkezelő menedzserei arról is írtak, hogy a Magyar Telekom előtt bármikor fennáll az az iparágban megszokott lehetőség, hogy monetizálja a mobiltorony eszközeit vagy az üvegszálas hálózatának egy részét, amennyiben lenpíüges gyors. A level megjelenese után a MANTENER Alapkezelő menedzsereivel interjút is készítettünk, Ahol rákérdeztünk arra, hogy REALIS forgatókönyv-e az, hogy un leválassza Magyar Telekom, eladja eszközeit, az alapkezelő szakemberei szerint semmi nem Utal arra, hogy ilyesmi un közeljövőben bekövetkezne, de un mobiltornyok eladása jellemző tendencia f Nyugat-Európában, ES Kelet-Közép -Európában es egyre több példa van rá.

READ  Más de treinta mil personas asistieron a Farmer Expo este año

Címlapkép: Niels Wenstedt/BSR Agency/Getty Images

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio