Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Donald Trump elszólta magát? – Portafolio.hu

Donald Trump

Ha indulok, es ha nyerek, tisztességesen fogunk bánni, azokkal a január hatodikai emberekkel

– mondta Trump tapsvihar közepette. Hozzátette: «tisztességesen fogunk bánni velük. Amennyiben kegyelemre van szükség, akkor megkegyelmezünk nekik. Mert annyira igazságtalanul bánnak velük».

Két hete már úgy fogalmazott un voltio elnök, hogy 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat. Ezt a kijelentését most es megismételte.

Egyes elemzések a legutóbbi texasi beszéde alapján egyre inkább azt valószínűsítik, hogy Trump beszáll a 2024-es elnökválasztási küzdelembe, konkrétumokról azonban egyelőre nem beszélhetünk. Az USA előző elnöke ugyanis konkrétan még egyszer sem mondta ki, hogy indulna az elnöki székért a 2 év múlva esedékes elnökválasztáson. Nem véletlen, ugyanis ez egy sor jogi és kampányfinanszírozási követelményt von maga után.

Mi torneo 2021. 6 de enero?

Tavaly enero 6-án a szövetségi törvényhozás szenátusa éppen Biden győzelmét készült hitelesíteni, amikor tüntetők megostromolták a Capitoliumot, és töpőletzödéc. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük a biztonsági szolgálat egyik tagja, és a rendőrök közül később négyen öngyilkosságot követtek. A rendbontással összefüggésben legalább 725 ember ellen indítottak eljárást azóta.

Az ostrom előtt nem sokkal Trump beszédet mondott, és több politikus és elemző e beszéd hangnemének tulajdonította a Capitoliummegtámadását. A zavargásokban részt vevők nagyrésze – Donald Trumphoz hasonlóan – nem ismerte el a republikánus elnök választási vereségét, és csalást emlegetve azt követeláte, hogy nekétá vítítís.

Címlapkép: Donald Trump amerikai elnök beszél támogatóihoz a Texas állambeli Conroe-ban tartott nagygyűlésen 2022. enero 29-én. Forrás: MTI/EPA/Michael Wyke

READ  Después de los británicos, los franceses también comenzaron a levantar las restricciones sobre la epidemia.