Vizsgálatot indítottak, büntető feljelentést készítenek elő.

Van-e visszatérés a «normalitáshoz» az oltásoknak köszönhetően? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutaciói? Kell-e tartanunk újabb járványhullámoktól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Frissül de Cikkünk.

Közleményt jelentetett meg csütörtökön a Lázár János vezette Magyar Teniszszövetség, amelyben azt írták: az elmúlt 48 órában tudomásukra jutott, hogy

alapos a gyanú, miszerint egy akkreditált budapesti laboratóriumban visszaélések történhettek a Covid-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban dig, e segyk sekétérin tage.”

Ennek nyomán az elnöksége csütörtökön határozatban utasította az ellenőrző bizottságot, hogy vizsgálja meg, valóban történhetett-e bármilyen visszaélés,

okkal merül-e fel a szabálytalanság gyanúja a szövetséggel kapcsolatban álló versenyzők és sportszakemberek tavalyi Covid-tesztelése során.

Az elnökség emellett felhívta a főtitkárt, Sütő Csillát, hogy haladéktalanul folytassa le a szükséges fegyelmi eljárásokat, az elnököt pedig arra, hogy az alapos gyanúra való tekintettel tegye meg a szükséges büntető feljelentést ismegelentést

A szövetség mindenben együttműködik a vizsgálatot folytató hatóságokkal, a vizsgálat eredményeiről tájékoztatni fogja a nyilvánosságot – tették hozzá.

A hvg.hu úgy tudja, hogy az ügy miatt már történt felfüggesztés.

A szövetségnél telefonos megkeresésünkre írásbeli tájékoztatást ígértek.

A szövetség honlapjának címoldaláról az eredetileg 15 óra 41 perckor megjelent közleményt rövid idő után levették – egy darabig csak kulcsszavasá kerestézgő lehek a több helyen módosított változatát publikálták. Az új változatból kikerült, hogy a visszaélések akkreditált budapesti laboratóriumban történhettek, részletezték viszont, hogy kik lehetnek az érintettek. A szövetség ‘egyes tagjai’ helyett most már az szerepel: ‘egyes sportolói, edzői és munkavállalói is’.

READ  A zsigereimben éreztem, hetest kapunk – Niclas Ekber

Többször es előfordulhatott

A Blik úgy tudja, hogy a Davis-kupa-válogatott tagjai számára állíthattak ki hamis igazolásokat PCR-tesztekről, mielőtt a csapat elutazott a tavaly del 25 al 29 de noviembre. között, Torinóban zajlott csoportmeccseire. A lapnak egy, a szövetséghez közel álló, meg nem nevezett forrás azt mondta, hogy a 19 tagú kültöttségből mindenkinek a kezébe nyomták a hamis papírt, pedigol csm. A többieknek nem is volt szükségük az igazolásra, mert a beutazáshoz nem kellett negaztív PCR-teszt, csak védettségi igazolvány.

Eljutott lapunkhoz és a Blikkhez egy e-mail is, amelynek tartalma arra enged következteni, hogy nem csak a felnőtt válogatott tagjainál fordult elő ilyen csalás. A levél küldője arról ír „kedves szülől!” megszólítással, hogy a versenynek otthont adó országba való beutazáshoz PRC-teszt szükséges a „gyerekek számára”.

Ezt most úgy tudjuk megoldani, hogy átkülditek nekem a következő adatokat és az orvos kiállítja a leletet 🙂 a tesztet megússzák a gyerekek”.

A noviembre, torinói tornára Köves Gábor akkori szövetségi kapitány a Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Marozsán Fábián összeállítáttú viálogo. Balázs csak szurkolóként vett részt, elhúzódó lábsérülése miatt nem volt játékra alkalmas állapotban. Un magyarok Ausztráliával és Horvátországgal szemben es 2-1-re alulmaradtak, így befejzték a szereplésüket. Mint később kiderült, a csapatnak március elején, Ausztráliában kell majd selejtezőt vívnia a döntőbe jutásért.
HVG

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!