rlt versenyfutst hozhat az NB I tavaszi idnye

Br tli pihent kveten azOTP Bank Liga 4. forduljbl beptolt Pusks Akadmia-Ferenvros htkzi rangadvalmegkezddtt a magyar futballtavasz, a versenynaptr alapjn hivatalosan szombaton folytattatdik rmsek Irks Irkil. A cmvd s listavezet Ferencvros a kiess ell menekl jpest otthonba ltogat, a bajnoki cmre is eslyes csapatok kzl a Pusks Akadmia a Fehrvrt fogadja, mg a Kisvrda a Debrecen ellen menetelhet tovbb. Milyen volt az tigazolsi sa felkszlsi idszak, illetve mik az eslyek a tavasszal? Ezekre a krdsekre kerestk a vlaszokat.

A Ferencvros a tl legnagyobb igazolsa

A cmvd s listavezet Ferencvros szi bajnoki elssgre egyedl a Kisvrda jelentett komoly veszlyt, amely kilenc hten t vezette az NB I-et, azonban a vrdaiak a 17. msodik helyen teleltek.

A sorozatban hrom bajnoki cmet nyert s az elz idnyben a Bajnokok Ligja csoportkrbe jutott csapat az idei szezont mg ​​​​az osztrk Peter Stger irnytsval kezdte meg, azonban a csapat kha nem t gysgyszszkozel. Hazai plyn csupn a harmadik legjobb mutatval br a Fradi, amely 8 pontot vesztett otthon, a Zalaegerszeg mellett a Kisvrda es gyzni tudott a Groupama Arnban. Ugyan a zld-fehrek behztk az szi elssget, ma csaldst kelt eredmnyek miatt a klub kirgta Peter Stgert.

A Stger ltal kpviselt stlus valamilyen okbl nem passzolt a Ferencvroshoz, mi sem bizonytja jobban, minthogy a vele lejtszott tizent bajnoki mrkzsbl mindssze tizet sikerlt megnyernie a cmvdne.

Peter Stgerrel stabilitst vesztette a Fradi, gy a szezon felnl megvltak az osztrk edztlForrs: AFP/Attila Kisbenedek

A tli sznetben a szurkolkat leginkbb foglalkoztat krds, hogy kiket igazol a kedvenc csapatuk, illetve kik tvoznak ms egyttesekhez. A Fradinl nem volt nagy mozgs a tlen, ma legnagyobb szenzcit mgis a zld-fehrek jelentettk be: az orosz vlogatott egykori szvetsgi-kapitnya, Sztanyiszlav Csercseszov lett az j vezetedz. Az orosz trner szemlyben olyan nemzetkzileg elismert edzt szerzdtetett a Ferencvros, akinek a hatrozott szemlyisgvel, szakmai hozzrtsvel, hatalmas tapasztalatval j szintre emelkedhet cm az NB.

Csercseszov DAC elleni veresggel mutatkozott ser un Fradi kispadjnFormularios: Molnr dm/fradi.hu

A Fradiba egyetlen j jtkos rkezett, mgpedig az eddig a cseh bajnoksgban, a Dynamo esk Budjovicben futballoz Fortune Akpan Bassey, aki sszel kilenc glt szerzett a cseh lvonalban, ezlisten harmadik gllll.

Csercseszov debitlsa nem volt tkletes, ahogy az FTC tli felkszlse sem, mivel tbb kulcsjtkos megfertzdtt a koronavrussal, illetve a spanyolorszgi edztbor is elmaradt a pandmia kvetke. gy a csapat csupn egyetlen felkszlsi meccset tudott jtszani, Dunaszerdahelyen 1-0-ra kikapott a DAC-tl.

READ  INDICADOR - DEPORTES - Después de Aaron Rodgers, Lamar Jackson también pidió ser traspasado
A Ferencvros j jtkosa, Fortune Bassey a DAC ellen mutatkozott serForrs: fradi.hu

Csercseszov mester bajnokibemutatkozsa szintn nem sikerlt jl, mivel cstrtkn a4. fordulbl mg augusztusban elhalasztott Pusks Akadmia elleni rangadn 1-0-ra kikapott a csapata. Igaz, a Fradi mr a 24. perctl kezdve emberhtrnyban jtszott.Nagy eslyt szalasztott el a zld-fehr alakulat, mivel nem tudott meglgni rivlisaitl, ppen ellenkezleg: teljesen nyltt vlt a bajnoksg.

A Fradi legfbb rivlisai, a Kisvrda sa Pusks Akadmia sem unatkoztak a tlen. Elbbi hrom, mg utbbi kt felkszlsi mrkzst vvott. A vrdaiak egy gyzelem s egy dntetlen mellett egyszer szenvedtek veresget, igaz, akkor meglehetsen ers ellenfl ellen, a cseh FC Bank Ostravtl kaptak ki.

Ez a veresg tbbet rhet, mint egy gyengbb ellenfl ellen aratott gyzelem» – fogalmazott Ers Gbor.


Hornyk Zsolt csapata a spanyolorszgi edztborban sima gyzelmet aratott giblaltri ellenfele ellen, a belga els osztly FC Brugestl viszont egyglos veresget szenvedett.

Nagy mozgolds sem a Kisvrdnl, sem a Pusksnl nem volt a tlen, br a jtkoskeretek minsge s az eredmnyek ezt nem is felttlenl indokoltk.

A Pusks Akadmia tlen a Honvd algriai vdjvel, Mohamed Mezgranival ersdtt, illetve klcsnbl visszatrt Zalaegerszegrl Skribek Alen, illetve Cskvrrl Tams Nndor. A Kisvrdnl pedig erstst jelenthet a lengyel utnptls-vlogatott Rafal Makowski, aki az elmlt flszezonban 13 bajnoki- s hat Konferencia-liga-mrkzsen lpett plyra a Slask Wroclaw csapatzerban, ezetts jeygl. rdekessg, hogy a 190 centis kzpplys korbban a Ferencvros j vezetedzjnek, Sztanyiszlav Csercseszovnak is jtkosa volt a Legia Varsban.

Azrt rdemes megjegyezni, hogy a Kisvrdnak mindenkppen szksge lenne mg minsgi igazolsokra, hiszen Szlobodan Szimovics s Claudiu Bumba jtkra sem szmthat a tovbbiakban az szi alapemberek kzl.

A trkorszgi edztbor felemsra sikerlt a KisvrdnakForrs: kisvardafc.hu

A jl sikerlt szi szezont nem lesz knny fellmlnia a Kisvrdnak, de a csapatnl hisznek abban, hogy tovbbra is versenyben lehetnek a bajnoki cmrt.

lvezni kell a meccseket, kzben pozitvan gondolkodni. Bznunk kell tovbbra is abban, hogy ers s versenykpes csapatunk van. Mindig hinnnk kell abban, hogy meccseket tudunk nyerni, csak akkor gondolhatunk nagyobb dolgokra a szezon vgn» – nyilatkozta a klub honlapjn a brazil Matheus Leoni, aki a tavaly januri rkeze ta az NB I egyik legjobb balhtvdjv ntte ki magt.

READ  Serie A: la Juventus venció a la Roma con el gol de Kane
Favorov a Pusks Akadmia (b) s Leoni, a Kisvrda (j) jtkosa harcol a labdrtModelos: MTI/Balzs Attila

Nagy csata vrhat es un bronzremrt

A szezon egyik legnagyobb csaldst a Fehrvr okozta, ugyanis a gyenge tmadjtknak ksznheten rengeteg pontot elhullajtott sszel, gy csupn a negyedik hellyrl vrja a folytatst. Szabics Imre csapata a tabella els t helyezett csapata kzl a legkevesebb glt ltte eddig, 23-at. gy nem meglep, hogy a fehrvriak a tmadszekciban igyekeztek ersteni a tlen. rkzett a 11-szeres osztrk vlogatott Peter Zuljjal, rajta kvl pedig a Dinamo Kijevtl klcsnvett Bohdan Lednev es nagy fogsnak szmt.

Akrcsak az szi szezon, a piros-kkek felkszlse is felemsra sikerlt. Tbb csapathoz hasonlan a Fehrvr sem tudott klfldn edztborozni a koronavrus miatt, radsul az itthon tervezett edzmeccsek kzl is elmaradt a Gyirmt elleni. gy csak kt mrkzssel hangolt a tavaszi szezonra a csapat, a Zalaegerszegtl ugyan 1–0-ra kikapott, de az osztrk Sturm Graz legyzse viszont okod adhat a bizakodsra.

Mg Fehrvron sem tettek le a bajnoki cmrlForrs: MTI/Vasvri Tams

gy rzem, a felkszls kezdete ta folyamatosan egyre jobb formba lendl a csapat, s abban bzom, hogy ennek a Pusks Akadmia elleni bajnokin gyzelem lesz az eredmnye» – nyilatkozta a Fehrvr ukrn szlsje, Ivan Petrjak.

A bronzremrt biztosan harcban lesznek Szabicsk, de egy j tavaszi szereplssel mg akr bele is szlhatnak a bajnoki cm sorsba. Erre pedig lehet esly, hiszen aFradihoz hasonlan a Fehrvr jtkoskerete is kimagaslik az NB I-bl, a htrnya pedig mindssze hat pont a listavezetvel szemben, ami kt meccs alatt el is tnhet. Ehhez viszont elssorban a tmadjtkban kell elrelpnie az egyttesnek.

Tapasztalatlan edzvel szn meg a kiesst az jpest

A hts rgiban az jonc Gyirmt s az MTK ll a kt kies helyen. Szintn a hts rgiban ll a Debrecen, a Honvd, vagy ppen a vrtnl sokkal gyengbben teljest jpest. A lila-fehrek sokig nem tudtak elmozdulni a kiesznbl, vgl a 10. helyen zrtk az szt, de ktsgtelen, hogy a klub eddigi teljestmnye csaldst kelt: az eddig megszerezhet 51. A diciembre vgn kirgott Michael Oenning helyt Milos Kruscic vette t, aki vezetedzknt eddig csupn az FK Metalac Gornji Milanovac csapatnl dolgozott.

READ  Ferenc Mizros sale de su apartamento solo para almorzar -
Nehz tavasz vr az jpestre s az MTK-ra esForrs: MTI/Szigetvry Zsolt

risi kihvs vr tavasszal a tapasztalatlan edzre, akinek gy kelene bent tartania az jpestet az lvonalban, hogy a tlen nem is igazn sikerlt megersteni a keretet. Egyedl az szt vlogatott vd, Mrten Kuusk rkzett, ezzel szemben Junior Tallo s Stieber Zoltn is tvozott. Elbbi Trkorszgba, mg utbbi a szintn kiess ell menekl MTK-hoz.

Hogy az j edzvel mennyire lesz kpes elkapni a fonalat az jpest, az tavasszal kiderl, az viszont biztosra vehet, hogy a vgelszmolsnl csak nanszok fognak dnteni a kiessrl.

Ki szorthatja meg un Ferencvrost?

br egyelre krdses, hogy az j edzvel hogyan fog szerepelni a Ferencvros, vlheten az j impulzusok miatt mg stabilabb vlhat az egyttes, de minden bizonnyal mg idre van szksge Csercseszja elk a mesternek mesternek.

Rangadkkal kezdi a Ferencvros a hazai futballtavasztModelos: MTI/Illys Tibor

gy tnik az idei szezonban teht Akadmia lehet a legnagyobb kihvja a cmvdnek. Taln nem tlzs azt kijelenti, hogy elbbirl a szezon elejn mg senki se gondolta volna, hogy erre relis esly nylhat, ma piros-fehr alakulat bizonytotta, hogy rdemes komolyan venni. Az ers szezonkezdet nem csupn tmeneti volt, hiszen a csapat lendlett mg a vratlan edzcsere sem tudta megtrni. Az utols t fordulban a noviembre tvozott Joao Janero helyett mr Ers Gbor irnytotta az egyttest, radsul veretlenl abszolvlta a rbzott feladatott, gy diciembre vgn meghosszabbtottk a megbzat. Mg a Pusks Akadmia kiegyenslyozott teljestmnynek ksznheten a harmadik lett a tli zrs eltt, de a Fradi elleni sikervel a Kisvrdhoz hasonlan csupn egyetlen pont a htrnya a listavzetvel tli zrs eltt, de a Fradi elleni sikervel a Kisvrdhoz hasonlan csupn egyetlen pont a htrnya a listavzetvel tli zrs eltt, de a Fradi elleni sikervel a Kisvrdhoz hasonlan csupn e lis regivnoben.

Kisvrda-Fradi versenyfuts lehet a bajnoki aranyrtFot: Csudai Sndor – Origo

Taln nem nagy btorsg azt lltani, hogy tavasszal ez a hrom csapat kztt fog eldlni a bajnoki cm sorsa, ugyanis nehz elkpzelni, hogy a Fehrvr, vagy a mgtte lv csapatok a szegyzon bezeg sig. Persze krds, hogy a kt elsdleges kihv mennyire fogja brni az rlt hajrt a cmvdvel.

A Ferencvros oldalra billentheti a mrleget a tapasztalat, illetve az a tny, hogy egyrtelmen a zld-fehreknek van a legersebb a keretk a bajnoksgban. Radsul Csercseszov szemlyben nemzetkzi szinten is elismert rutinos edz diriglhat.

Addig es, hogy knnyebben teljen az els spszig az id, me az legutbbi fordul hrom legszebb glja:


OTP Bank Liga, 18. fordul
29 de enero. szombat
14:30: Paksi FC – Zalaegerszeg
17.00: DVSC – Kisvrda
19.30: Bp. Honvd-Gyirmt
Vasrnap:
13.00: Pusks Akadmia – Mol Fehrvr
15:15: Mezkvesd – MTK Budapest
19:30: jpest FC – Ferencvrosi TC

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio