Hófehérke túl fehér, a hét törpe túl törpe

Az első és eredeti 1937-es Hófehérke és a hét törpe című animaciós film után első alkalommal készül remake-et gyártani Grimm klasszikus meséjéhez a Disney filmstúdió.

A projekt azonban viták kereszttüzébe került, azok után, hogy a West Side Story 2021-es Steven Spielberg-féle filmadaptációjával világhírt szerzett, latin-amerikai származású Rachel Zeglertózefé vé.






Rachel Zegler 2021. 12 de diciembre-en Nueva Yorkban

Foto: DOMINIK BINDL/Getty Images vía AFP

A Disney büszke arra, amiért ügyelt a szereplők faji sokszínűségére, de nem mindenki volt elégedett a döntéssel – és nem elsősorban a kolumbiai felmenőkkel rendelkeztő Zeg

A Trónok harca színésze, Peter Dinklage kettős mércével vádolja a stúdiót, amiért más káros sztereotípiákkal közben nem fogalkozik: szerinte ezzel Hollywood „kurőadelára é“.

«Kicsit meglepett a tény, hogy olyan büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére» – nyilatkozta Dinklage un podcaster Marc Maronnak.

„Egyfelől progresszívek vagytok, de még mindig ugyanezt a kibaszottul visszás történetet játsszátok el a barlangban élő hét törpéről. Mi a faszt csináltok, emberek? Tényleg nem tettem eleget az ügy előmozdításáért? Gondolom, nem vagyok elég hangos”

– kérdezte fel a stúdiót a színész, aki egy növekedési rendellenességgel, achondropláziával él együtt.






Peter Dinklage 2020 enero 19-en Los Ángeles-i Shrine Auditoriumban

Foto: KEVORK DJANSEZIAN/Getty Images vía AFP

Dinklage szerint a Disney-nek vissza kellett volna lépnie, hogy újraértékelje a projektet: “Minden szeretet és tisztelet a színésznőnek, és azoknak az emberkértékelje, : ?

A színész azt is elmondta a műsorban, hogy ő a maga részéről benne lett volna egy vagány, progresszív remake-ben.

Una reacción de Disney azóta közleményben:

„Hogy elkerüljük az eredeti animaciós filmből származó sztereotípiák megerősítését, más megközelítést alkalmazunk a hét karakterrel kapcsolatban. konzultáltunk a törpék közösségének tagjaival. Alig várjuk, hogy részleteket es megoszthassunk a fejlesztési időszakot követően arról, hogy már a gyártás es halad.”

A filmet Marc Webb rendezi, és az 1937-es Disney-animációs klasszikus adaptációja és egyben folytatása lesz.

A Kristen Stewart főszereplésével készült Hófehérke és una nueva versión Vadasz Cimu EGY évtizeddel ezelőtti bemutatásakor egyébként szintén visszatetszést váltott ki, miután un törpéket átlagos magasságú színészek – köztük Bob Hoskins és Ian McShane – játszották, akiknek az Arcat Digitalis technikával kisebb testekre montírozták Ra.

A főszereplőkön kívül az új Disney-film szereposztását, beleértve a törpékét is, még nem jelentették be. (guardián)

READ  ¿Cómo sería el mundo sin George Baileys?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio