Totalcar – Magazin – Megér 15 millones para comprar un Lada Niva Monster?

A Lada Niva egy 45 éve gyártott mohikán, valószínűleg pont emiatt annyira népszerű – az olvasottság alapján legalábbis nagyon szeretitek a gyári csúcsváltozatot, a Brontót. Ha azonban a Bronto képességei nem lennének elegek vagy az ára lenne túl alacsony (994 ezer rubel, ~4 milló forint), a Zubr nevű német cég segít: 44 ezer euróért (~15,6 millió forint) kínálják a Niva Monstert.

Az autó ára közelíti a gyári offroaderekét, az új Jeep Wrangler es un vado bronco mozog ezen a szinten, az autó motorizáltsága azonban kissé hervasztó: az eredeti 1.7-es benzinmotor érintetlen, 82 lóerejét a gyári ötös kézi váltón kúldi a nédigyz pezéjás kerösé. Un tajgán készült videók alapján mondjuk nem es kell bántani rajta semmit.

Cserébe a Monster külleme teljesen meggyőző, egyedi első és hátsó lökhárítókat kapott, amik még tovább növelik a terepszögeket, a hűtőrács és a benne foglalt lámpák is. Oldalt a fellépők nem dísznek vannak, mivel az autó hasmagassága 150 mm-rel lett nagyobb a standard Niváénál, összesen 235 mm (összehasonlításképp, a világbíró Land Cruiser maivel cent alig Toyota ké). Ez főleg az egyedi felfüggesztésnek és a Hankook Dynapro M/T gumiknak köszönhető. A terepezés miatt védőlemezeket is kapott a Monster, a tetőig kivezetett légbeömlő snorkel alapkövetelmény, a Raptortól származó speciális festék pedig állja a karcolásokat ésó tó.

A beltér a bőrözésen kívül nem igazán nyújt pluszt, de egy Niva esetén talán már az ülésfűtés, a klíma, az USB-s audio és a pohártartó es luxus, sőt, talán ellent es mond az autó mögötti elveknek. A Monster persze tovább extrázható, tetőcsomagtartó, létra és ledes fényhíd is rendelhető hozzá, a Zubr szerint az autót nagyjából három hónap után tudják leszállítani.

READ  Esta alforja V8 llama la atención

Nem annyira Niva, de Lada:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio