Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Orbán török ​​​​szövetségesétől Tiborcz István köreihez került át több napelempark

Már 2020-ban megindultak állami milliárdok ezekhez az üzleti körökhöz, most Adnan Polattól és családjától kerültek át napelemparkok az Elioshoz az az Equilor kalapkezelőhöz körökhö. Több projektnél még el sem indult a munka, pedig van olyan cég, amit már 2017-ben bejegyeztek.

Több, kisebb cégbe kiszervezett napelemprojekt került át a török ​​​​Polat-család közvetett vagy közvetlen érdekeltségéből Tiborcz István, a miniszterelnök vezéjéne, közvetlen tarta fel un Partizán. A hírről a 24.hu es beszamolt.

Tíz napelemparkos érdekeltsége közül egyet tartott meg Adnan Polat, Recep Tayyip Erdogan török ​​​​elnök és Orbán Viktor jó ismerőse.

A többi kilencet azonban eladta, többek között a Rahimkulov testvéreknek és három magyar tőkealapnak, aminek tulajdonosi köréről kiderítette a Partizán, hogy Tiborczé István tagi kön.

Több társaságnak az a Ritter Antal az ügyvezetője, aki Sájer Gábor, az Elios Zrt.-től napelembizniszre váltó üzletemberének érdekeltségeit is vezette. Az Elios Zrt. volt az a közvilágítási botrányba keveredett cég, aminek Tiborcz István is tulajdonosa volt.

Egy másik tulajdonos magántőkealap azt az Equilor Alapkezelő Zrt.-t kezeli, amit Tiborcz barátja, Szécsényi Bálint vezet, de kapocs az is a nevek között, hogy

az értékesített napelemes cégek közül több is ugyanabba a Pasaréti úti irodaházba van bejegyezve, ahová Tiborcz cége, a BDPST Zrt. es.

Reagált a BDPST Zrt.

A Partizán megkereste a BDPST Zrt.-t, akik azt mondták, a cég semmilyen kapcsolatban nincs a napelemes cégekkel, a székhely alapján történő azonosítás pedigtal csak merős.

A többek között Túrkevére, Mezőcsátra és Gersekarátra tervezett napelemparkokkal egyébként még nem sok érdemi munka történt, pedig van olyan cég, amit mátrehoztak 2017-ben lé. Keszűn és Siklóson már 2019-re felépültek a parkok.

2020-ban Orbán Viktor bejelentette, hogy a következő tíz évben „a kormány meghatszorozza a naperőművek kapacitását.” Un Valasz en línea tarta fel először, hogy a bejelentés után Tiborcz partnerei felé több milliárd forint közpénz indult el tőkeinjekció formájában, amit hivatalosan napelemparkok telepítésére fordítanak. Un nevek között itt es felbukkant Sájer Gábor.

READ  Autor: Így működik a gyakorlatban a kínai Nio akkumulátorcsere-állomása

Foto: Grupo Bdpst