Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Orbán török ​​​​szövetségesétől Tiborcz István köreihez került át több napelempark

Már 2020-ban megindultak állami milliárdok ezekhez az üzleti körökhöz, most Adnan Polattól és családjától kerültek át napelemparkok az Elioshoz az az Equilor kalapkezelőhöz körökhö. Több projektnél még el sem indult a munka, pedig van olyan cég, amit már 2017-ben bejegyeztek.

Több, kisebb cégbe kiszervezett napelemprojekt került át a török ​​​​Polat-család közvetett vagy közvetlen érdekeltségéből Tiborcz István, a miniszterelnök vezéjéne, közvetlen tarta fel un Partizán. A hírről a 24.hu es beszamolt.

Tíz napelemparkos érdekeltsége közül egyet tartott meg Adnan Polat, Recep Tayyip Erdogan török ​​​​elnök és Orbán Viktor jó ismerőse.

A többi kilencet azonban eladta, többek között a Rahimkulov testvéreknek és három magyar tőkealapnak, aminek tulajdonosi köréről kiderítette a Partizán, hogy Tiborczé István tagi kön.

Több társaságnak az a Ritter Antal az ügyvezetője, aki Sájer Gábor, az Elios Zrt.-től napelembizniszre váltó üzletemberének érdekeltségeit is vezette. Az Elios Zrt. volt az a közvilágítási botrányba keveredett cég, aminek Tiborcz István is tulajdonosa volt.

Egy másik tulajdonos magántőkealap azt az Equilor Alapkezelő Zrt.-t kezeli, amit Tiborcz barátja, Szécsényi Bálint vezet, de kapocs az is a nevek között, hogy

az értékesített napelemes cégek közül több is ugyanabba a Pasaréti úti irodaházba van bejegyezve, ahová Tiborcz cége, a BDPST Zrt. es.

Reagált a BDPST Zrt.

A Partizán megkereste a BDPST Zrt.-t, akik azt mondták, a cég semmilyen kapcsolatban nincs a napelemes cégekkel, a székhely alapján történő azonosítás pedigtal csak merős.

A többek között Túrkevére, Mezőcsátra és Gersekarátra tervezett napelemparkokkal egyébként még nem sok érdemi munka történt, pedig van olyan cég, amit mátrehoztak 2017-ben lé. Keszűn és Siklóson már 2019-re felépültek a parkok.

2020-ban Orbán Viktor bejelentette, hogy a következő tíz évben „a kormány meghatszorozza a naperőművek kapacitását.” Un Valasz en línea tarta fel először, hogy a bejelentés után Tiborcz partnerei felé több milliárd forint közpénz indult el tőkeinjekció formájában, amit hivatalosan napelemparkok telepítésére fordítanak. Un nevek között itt es felbukkant Sájer Gábor.

READ  Se ha iniciado una investigación sobre la competencia contra Amazon en Alemania

Foto: Grupo Bdpst