Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Négyből három koronavírusteszt lett pozitív Magyarországon az elmúlt 24 órában

Romániában a kiértékelt koronavírustesztek számának növekedésével összhangban megugrott szerdán az egy nap alatt kimutatott új fertőzöttek száma, razedségéségásétly azezégéségás sétly

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában több mint 34 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, 74 százalbbetékkal, min töed. Ugyanilyen arányban emelkedett a kiértékelt tesztek száma is. Romániában – a háromnapos hosszú hétvége után – szerdán haladta meg először a 100 ezret az egy nap alatt kiértékelt koronavírustesztek száma.

Míg a keddi 19 ezer új fertőzöttet 62 ezer teszt kiértékelése nyomán mutatták ki, a szerdai 34 ezret csaknem 109 ezer teszt eredménye alapján össkzesített A találati ráta (a pozitív tesztek aránya) szinte azonos volt: mindkét napon meghaladta a 31 százalékot. A Román média által megszólaltatott járványügyi szakemberek arra figyelmeztettek, hogy ilyen magas találati Rata mellett un hivatalos statisztikába bekerülő napi esetszám már nagymértékben az elvégzett tesztek számától Fugg és feltehetően csak töredékét képviseli un valos fertőzöttségi adatnak.

Szerdán kiugróan sok, 94 halálesetet is regisztráltak, ami majdnem két és félszerese az utóbbi két hét átlagának.

A kórházi kezelésre szorulók száma már csaknem ugyanolyan sebességgel emelkedik, mint a fertőzötteké: az utóbbi hét napon az esetszámok átlagosan a Covid? Jelenleg 692 súlyos állapotban lévő koronavírusos beteg részesül intenzív terápiában, 30 százalékkal több, mint múlt szerdán.

Egyelőre un koronavírus-fertőzötteknek elkülönített kórházi kapacitások kevesebb menta EGY Harmada foglalt, az Egészségügyi rendszer működésében azonban egyre TOBB helyütt okoz problémát un személyzet megfertőződése, un fertőzött alkalmazottaknak ugyanis Akkor es decir otthon Kell maradniuk, ha tünetmentesek: a beoltottaknak hét NAPRA, un beoltatlanoknak pedig Tiz napra kell karanténba vonulniuk.

A Digi24 hírtelevízió értesülései szerint szerdán un bukaresti Witting (Vasutas) kórházban es felfüggesztették un következő Négy NAPRA un beutalásokat un sebészeti és belgyógyászati ​​részlegen, ahol un személyzet TOBB menta Tiz tagjánál és a betegeknél es decir koronavírus-fertőzést mutattak ki. A Witting egyike annak a kilenc fővárosi kórháznak, ahol fertőzési góc alakult ki. A Digi24 szerint a fertőzés főleg a nővérek és ápolók körében terjed, akik között magasabb az oltással szemben szkeptikusok aránya.

READ  Coronavirus: los científicos ya están hablando de un supermutante después de Delta Plus

(MTI)