Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Nagy bejelentés érkezett a Moderna vakcinájáról

Ez azt jelenti, hogy a 18 éves és idősebb emberek esetében a Moderna által gyártott vakcinát mostantól nem csak egészségügyi veszélyhelyzetben alkalmazhatják. Az oltóanyag már 2020 diciembre óta elérhető, ekkor kapta meg ugyanis a sürgősségi felhasználási engedélyt Amerikában. Az FDA beszámolója szerint az oltás hat hónappal a második vakcina beadása után is «nagy hatékonyságot mutat és biztonságot nyújt».

Janet Woodcock, az FDA megbízott vezetője azt mondta: reméli, hogy ez a mostani lépés további bizalmat ébreszt az emberekben az oltás iránt. «Un közvélemény Biztos lehet abban, hogy un Spikevax (un Moderna által gyártott Oltas Neve) megfelel azoknak az FDA támasztotta magas Biztonsági, hatékonysági és gyártási előírásoknak, amelyek az Egyesült Államokban történő felhasználásra jóváhagyott vakcinákra vonatkoznak» – fogalmazott Woodcock.

Az FDA vezetője hozzátette: «a Covid-19 elleni vakcinánkat több százmillió embernek adták be szerte a világon, megvédve őket ezzel a koronavírus-fertőzéstől, a kóréganezélálézérézélézéláz halízl a koronavírus-fertőzéstől, a koréganezélálézérézélézéláz halízl a koronavírus-fertőzéstől, a koréganezélálézérézélézéláz «Ez a Moderna történetének jelentős mérföldköve, ugyanis ez az első termékünk, amelyet engedélyeztek az Egyesült Államokban». – tette hozzá Bancel.

Mostantól – az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok által kifejlesztett vakcinával együtt, amely tavaly augusztusban kapta meg az engedélyt – terméak amerikai sévégyás. A döntés lehetővé teszi továbbá a Moderna számára, hogy vakcináját közvetlenül a fogyasztók számára értékesítse.

A Moderna jelenleg arra vár, hogy az FDA engedélyezze az oltóanyaga tinédzsereknél történő alkalmazását is. A vállalat klinikai vizsgálatokat végez a felnőttek számára készült emlékeztető oltásokkal és a gyermekeknek szánt első oltásokkal kapcsolatban. Az Egyesült Államokban alkalmazott irányelvek szerint a Moderna vakcina emlékeztető oltása javasolt öt hónappal a második adag szérum felvétele után.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adatai szerint az amerikai felnőttek körülbelül 74 százaléka rendelkezik a koronavírus ellenii védettsjté. A számok azonban sokkal alacsonyabbak az emlékeztető oltás esetében, amely – a szakemberek szerint – kulcsfontosságú az omicron változat elleni védelem eléréséhez. Az amerikai közegészségügyi hivatal adatai szerint a két oltással rendelkező felnőttek mindössze 44 százaléka kapott emlékeztető oltást az Egyesült Államokban.

READ  Telex: Se ha encontrado un depósito masivo de tierras raras en Suecia