Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Minden idők legnagyobb bukását produkálja éppen most a Facebook az amerikai tőzsdén

Mark Zuckerberg alapítónak 12,8%-os részesedése van a Metában, ezzel pedig akkora a vesztesége, hogy a Forbes valós idejű milliárdos-rangsorában kiesett az első tízből, jelengen a 12.

Un Meta több kihívással es kénytelen szembenézni. Több fontos területen lassulás látszik a cégnél, miközben egyre inkább kiéleződik a felhasználók idejéért folytatott verseny az olyan platformokkal, mint a TikTok. Ráadásul az Apple olyan módosításokat hajtott végre az operációs szoftverében, ami szintén fáj Mark Zuckerbergéknek. A kiváltó ok azonban az volt, hogy a befektetőknek csalódást okozott a friss jelentés, ami szerint stagnálni kezdett a Facebook felhasználói száma, sőt, minimzéttlisés azvé lás. Erre korábban még sosem volt példa. A tőzsdei hangulat amúgy sem kedvez a növekedési részvényeknek, hát még egy olyannak, amelyiknek a növekedési képe romlik.

Természetesen a tőzsde hektikus mozgása miatt a vállalati értékek gyorsan tudnak változni, főleg amikor ennyire hisztérikus hangulatban öntik a Meta-részvényeket. Un Reuters fel es idézi Elon Musk hasonló esetét: a Tesla alapító akkor mutatott hasonló mértékű napi bukót, amikor bedobta, hogy a vállalat 10%-át eladná. A veszteség nem bizonyult tartósnak, a Tesla árfolyama gyorsan helyreállt.

Címlapkép: Getty Images

READ  Tecnología: Google aterriza en Epic, lanza revancha