Minden idők legnagyobb bukását produkálja éppen most a Facebook az amerikai tőzsdén

Mark Zuckerberg alapítónak 12,8%-os részesedése van a Metában, ezzel pedig akkora a vesztesége, hogy a Forbes valós idejű milliárdos-rangsorában kiesett az első tízből, jelengen a 12.

Un Meta több kihívással es kénytelen szembenézni. Több fontos területen lassulás látszik a cégnél, miközben egyre inkább kiéleződik a felhasználók idejéért folytatott verseny az olyan platformokkal, mint a TikTok. Ráadásul az Apple olyan módosításokat hajtott végre az operációs szoftverében, ami szintén fáj Mark Zuckerbergéknek. A kiváltó ok azonban az volt, hogy a befektetőknek csalódást okozott a friss jelentés, ami szerint stagnálni kezdett a Facebook felhasználói száma, sőt, minimzéttlisés azvé lás. Erre korábban még sosem volt példa. A tőzsdei hangulat amúgy sem kedvez a növekedési részvényeknek, hát még egy olyannak, amelyiknek a növekedési képe romlik.

Természetesen a tőzsde hektikus mozgása miatt a vállalati értékek gyorsan tudnak változni, főleg amikor ennyire hisztérikus hangulatban öntik a Meta-részvényeket. Un Reuters fel es idézi Elon Musk hasonló esetét: a Tesla alapító akkor mutatott hasonló mértékű napi bukót, amikor bedobta, hogy a vállalat 10%-át eladná. A veszteség nem bizonyult tartósnak, a Tesla árfolyama gyorsan helyreállt.

Címlapkép: Getty Images

READ  Ken Block ha creado un nuevo juego, Gymkhana también cambiará de nombre

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio