Miért érhet hatvankilenc millones de dólares a Microsoftnak az Activision Blizzard?

Rekordértékű felvásárlást jelentett ser un napokban un Microsoft, közlése szerint 68,9 mil millones de dólares a cégért, amely olyan játékokat fejlesztett ki, mint a Call of Duty, a World of Warcraft és a Candy Crush, a m a társaságot az elmúlt évben belső botrányok sújtották.

Az akvizíció 50 százalékkal növeli a Microsoft játékbevételét, és megmutatja, milyen erős a Satya Nadella vezette cég. A Microsoft az üzleti szoftverek és a számítási felhő óriása, a mostani felvásárlás révén pedig a metaverzumok területén es un legerősebbek közé lép, amivel egyértelmű üzenetet küld es un Facebooknak.

Óriásit nőtt a Microsoft

Kiinevezése óta, ami 2014-ben történt, Sataya Nadella átalakította a cégek és rendkívül hatékony pénztermelővé tette, így a piaci értéke több mintá hétszeresérdá 30 dollrárárá miláldálvé tette: 2 dolls 30 dolls

A Dell Technologies 2015 októberében jelentette be legnagyobb, 67 millones de dólares technológiai akvizícióját. Ez a rekord dőlt meg kedden, amikor a Microsoft bejelentette, hogy 68,7 millones de dólares veszi át az amerikai Activision Blizzard céget. A Microsoft ezzel jelzést adott arra is, hogy A Blizzard tevékenységes olyan területet érint, amellyel számolni kell, és hosszú távon megtérülhet ide befektetni.

Nadella vezetése alatt a Microsoft hatalmas étvágyat mutatott az akvizíciók iránt: 26 millard dollárért vásárolta fel a Linkedint és 2016-ban 16 millard dollárt fizetett a Nuance Communications Inc. átvételéért. De a mostani felvásárláshoz képest mindkettő korábbi «nagybevásárlás» eltörpül.

Jelentős és folyamatos felvásárlások

Nadella az akvizíciók után nem igyekezet gyökeresen megváltoztatni a megvásárolt cégket, hanem apró lépésekkel integrálta. A Microsoft megpróbálta megvásárolni a Pinterest, a Discord és a TikTok egyesült államokbeli tevékenységeit, de nem sikerült. Viszont nagyon sikeres volt a videojátékokban.

Nadella nyolc éve alatt mint tíz videojáték-fejlesztőt vásárol döntött a Microsoft, köztük olyan cégeket vettek meg, amelyek olyan játékokat hoztak létre, mint a Doom és a Minecraft, és a teljes összeg meghaladja a 10 milliárd dolls az összeg A Microsoft játékstratégiája az, hogy növelje azoknak a számát, akik havi Game Pass-előfizetést fizetnek. A szolgáltatásnak jelenleg körülbelül 25 milló felhasználója van.

READ  Elden Ring: un mar de errores en el juego: Bandai Namco se disculpa y lanza un parche, distribuidor húngaro: Cenega escucha profundamente

Ha una de Blizzard Activision felvásárlása megkapja un hatóságok jóváhagyását, és IgY ha 2023 közepéig mindent integrálnak, un Pass Juego felhasználóinak száma TOBB millióval niebla növekedni, különösen azert, mert un becslések szerint 400 millióan játszanak az Activision által fejlesztett játékokkal. .

Felkészülés a metaverzumokra

A járvány idején megnőtt az emberek videojátékok iránti érdeklődése is. A videojátékok terén nagy a változás: növekszik azoknak a száma, akik a felhőben játszanak és különösen egyre több szó esik a metaverzumokról (metaverso), a virtuális világról, ahol az emberek dolgozhatnak, építkezhetnek, harcolhatnak különféle digitális avatarok használatával.

A Microsoft a harmadik legnagyobb videojátékcég lesz, amelyet csak a Tencent és a Sony előz meg, és a virtualis valóságban illetve a kibővített valóságban kezd meghatározó erőni vé vé A bejelentés hatása meglátszott a piacon, a Sony részvényei 9 százalékot csökkentek, ami az elmúlt évek legnagyobb visszaesése.

Kiélezett a verseny a játékkonzolok terén, és sokak szerint a Sony sikeresebb, mint a Microsoft, mert érdekesebb játékai vannak, főleg az exkluzív játékok tekintetében. Az Activision Blizzard játékai a felvásárlás után a Sony és Microsoft konzolokon is játszhatók, de az még várat magára, hogy a Microsoft dönt-e úgy, hogy kizárólag Xboxra készülnek.

Un azért de Microsoft es vásárolhatta meg az Activisiont, mert meglátásuk szerint néhány éven belül metaverzum erővé válik. A felvásárlási bejelentés hivatalos nyilatkozatában Satya Nadella kifejti, hogy a videojátékok kulcsszerepet fognak játszani a platformok fejlesztésében jövő metaverzumokben tekinteté. Azt es elmondta, hogy a metaverzum nem központosított, hanem különféle platformokból áll, de «a tartalom és az alkalmazások robusztus ökoszisztémáját alkotnak».

A Microsoft akvizíciója a Facebooknak (október végén Metának is átkeresztelve) is szeretne üzenni, amely nagy ambíciókat jelentett be a metaverekkel kapcsolatban. A Microsoft arra fogad, hogy a jövőben a fogyasztók nem csak telefonon, konzolon és számítógépen akarnak majd játszani, hanem a virtuális valóságban is.

READ  Así es ahora la mejor cámara de móvil según DxOMark

Foto: CHRISTOPHE GATEAU / AFP

A Microsoft tavaly 15,4 millones de dólares keresett a videojátékokból (a teljes bevétel 9%-a), az Activision pedig 8,7 millones de dólares bevélt ért el 2021-ben, így a számításokbbátát lek sét a Microsoft jbet a céget hozzáadják portfólióhoz.

Descarga de Activision Blizzard

Az Activision Blizzard piaci kapitalizációja 50 millones de dólares, szemben a diciembre eleji 45 millones de dólares. A részvény 2021 februárjában érte el történelmi csúcsát, amikor a piaci kapitalizáció rövid időn belül meghaladta a 80 milliárd dollárt. Az Activision részvényei 30 százalékot estek az elmúlt hat hónapban, az elmúlt negyedévben több mint 600 millones de dólares nyereséget ért el. A cégnek a vezető okozta imázsválsággal kellet szembenézni, szexuális zaklatás miatt.

Novemberben a cég részvényei 10 százalékot veszítettek értékükből, miután a Wall Street Journal azt írta, hogy Bobby Kotick vezérigazgató évek óta tudott a nagyon sakúrómózátátátád. Például egy alkalmazott panaszkodott, hogy 2016-ban egy felettese megerőszakolta.

A társaság vezetője és az igazgatóság az elmúlt hónapokban egyre erősödő nyomást érzett a részvényesek, az üzleti partnerek, de a hatóságok réséro söttémérőkégé blégé égé blégé brégé égé blégé égé brégé pro A Microsoft várhatóan többet tesz a vállalati kultúra javításáért.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio