Kilenc év után búcsúzik a BMW i3

Az ötajtós e-autóból idén júliusban fog az utolsó példány legördülni a BMW lipcsei üzemének gyártósoráról. A gyártás befejezése után kezdetét fogja venni az egység átalakítása, hogy később a Mini Countryman harmadik generációja készüljön ott.

A koncepció formájában 2011-ben bemutatott i3 gyártásának végleges leállásáról a brit Autocar autós magazin írt, miután a BMW hivatalosan is megerősítette a hírt.

Una revista. Az idéntől kapható SUV-t eredetileg a BMW debreceni gyárában készítették volna, mivel azonban annak építését a koronavírus-járvány követ fokeztében elhalasztottárták, Rev.

Az elektromos Mini Countryman és X1 a BMW FAAR padlólemezére épül, ami az i3 alapjául szolgáló, magas alumíniumtartalmú DriveLife plataforma kivezetését es jelenti.

Nyilvánvaló azonban, hogy a kettő crossover nem lesz képes tökéletesen helyettesíteni az i3-at, ezért a BMW, közlése szerint a kínálatban keletkező rést a Mini Electric-kelten fogja betöl. A most még a BMW és a kínai Great Wall Motors által közösen fejlesztett modell 2023 elejétől lesz kapható, gyártása pedig Kínában, egy még építés alatt álló üzemben

túl a negyedmillion

A hátsókerék-hajtású i3-at kezdetben egy 22,2 kilowattórás akkumulátorral kínálták, ami egy elektromos motort táplált. Opcionálisan a hatótávolságot egy 647 köbcentis, kéthengers benzinmotorral lehetett kitolni. 2017-ben aztán egy modellfrissítés alkalmával 33.3 kilowattórára növelték a telep kapacitását. Ugyanebben az évben az i3 S növelt teljesítményű modellel bővült a kínálat.

A BMW közlése szerint az i3-ból 2021 októberéig több mint 200 ezer darab készült, a gyártás leállításáig pedig több mint 250 ezer darab elkészültével számolnak.

Érkeznek az új modellek, nincs szükség a régire

A BMW egy szóvivője megosztotta, hogy az i3-as karrierjének befejezése mögött meghúzódó okok között szerepel a BMW villanyautó-kínálatának fejlődése. “Az idei év végére a BMW Csoport hat akkumulátoros elektromos modellel fog rendelkezni, és a szám tizenháromra fog nőni 2023-ban.”

READ  TC2: Construimos el mejor castillo de Lego eligiendo entre miles de bloques

A szóvivő hozzátette, hogy egy városi e-autóra vagy egy kompakt, de tágas, aktív életmódot kiszolgáló autóra vágyók igényeit Electric tökéletesen kitenéija a Mini iéíg.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio