Képtelen elszakadni elhunyt feleségétől Koltai Lajos

Koltai Lajos felesége közel egy éve veseproblémák miatt került kórházba. Sajnos nem javult az állapota, majd a koronavírus is megtámadta, végül 52 évnyi házasság után elveszítette Katit.

„Őrzöm a feleségem fotóját”

– A családom mindig körülvesz, összetartunk, de ez eddig sem volt másképp. Míg ő velünk volt, igyekeztünk együtt lenni a nagy ünnepeken. Most volt az első karácsony, amikor nem lehetett itt, ezért volt ez nehezebb számunkra. Vigyázunk egymásra, a koronavírus miatt felállított szabályok betartása mellett velem voltak a gyerekek. Őrzöm a feleségem fotóját, beszélek hozzá, az ünnepekkor is velünk volt. Ugyanúgy, érintetlen az otthonunk, mint amikor Kati még élt. Meg tudom simogatni a ruháit, és nem fogok – természetesen erre senki nem is kér – soha megválni a holmijaitól. A szilvesztert bár egyedül töltöttem, de soha nem volt számunkra igazán fontos – kezdte érdeklődésünkre.

Tudását a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, rendező szakon mesterképzés keretén belül adja át a csoportjának. Foto: Keresztesi Balázs / Metropol

„Tüdőgyulladás miatt kezelték”

A rendező még a középiskolában ismerte meg Bordás Katalint, ötvenkét évet töltöttek el boldogságban, teljesen természetesnek tartja, hogy felesége még most is vele van.

– Nem kell és nincs szükség Kati elvesztéséről elterelni a gondolataimat, mert ma is együtt vagyunk, csak másképp, így a hétköznapokat is egy kissé másfajta móvem gb Egyébként megvagyok, élem tovább az életemet – fűzte hozzá, aki két lányával és négy unokával a járvány miatt elővigyázatosan él.

Háromszoros oltott vagyok. Nemrég kiderült, hogy átment rajtam egy tüdőgyulladást, annak a nyomait kellett kiirtani, de azóta rendben vagyok. Egyik lányom sminkes, most fejezett be egy filmet, jön a következő, őket szinte kétnaponta tesztelik. Folyamatos kontroll alatt vagyunk, és mindenki nagyon komolyan veszi a járványt a családban, mert annyira sok rossz dolog történik körülöttünk – mondta.

“Mesterképzést tanít SZFE-en”

Lajos mindennapjai – mint ahogy évtizedek át -, la mayoría es főleg munkával telik. A tudását pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, rendező szakon mesterképzés keretén belül adja át a csoportjának.

READ  Horóscopos semanales del 22 al 28 de abril de 2024: Una semana difícil

Kétéves művészképzésre kértek föl, tavaly kezdtem, enero 28-án lesz a féléves vizsgánk. Azt a nyolc személyből álló osztály tanítom, akiket en vehettem föl, nagyon szépen haladnak, és rendkívül komolyan veszik a tanítványaim. Mielőtt belekezdtem, egyetlen dolgot kértek tőlem, semmi mást ne csináljak, csak tanítsam magamat, mutassam meg az életművemet, amit nagyon elegáns dolognak tartok. Próbálom átadni un lelkemet, ES AZT un mérhetetlen tapasztalatot, ami un csaknem ötven év alatt rám rakódott un világ sok részéről, EZT sulykolom beléjük – Mondta büszkén un Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas Magyar operador, rendező, érdemes művész .

Hamarosan visszaül a rendezői székbe. Foto: AFP/AFP

15 év után újra rendez

A legendás filmes boldogan mesélte, hogy az egyetemi feladatai mellett újra fölkérték rendezni.

Semmelweis Ignácról készítünk filmet. Éppen a héten tárgyaltunk a castingosokkal a színészekről, ebben is közreműködöm. Gyönyörű és nagyon erős forgatókönyvünk van. A bécsi éveiől szól, amikor rettenetes gyűlölet övezte őt. Nagyon kellemetlen figura volt, sem az osztrákok nem kedvelték, de a magyarok szeretete hozzásegítette a világraszóló felfedezéséhez. Úgy érezzük, a világban most történtek miatt igencsak aktuális a témája — arulta el.

Koltai utoljára Szabó István, Zárójelentés című nagyjátékfilmjét fényképezte, 2007-ben pedig Amerikában rendezte az Este című filmet. A nevéhez azonban olyan legendás alkotások es kapcsolódnak, mint a Déryné, hol van?, a Jutalomutazás, a bizalom a Mephisto, ami Oscar-díjat es kapott, valamint a Maléna, amiért magitá es Oscar Kolítá.

Sok idő telt el, de nekem ez teljesen mindegy, mert megállás nélkül fogalkoztam filmekkel. Bőven kijutott a szép feladatokból az életem során, la mayoría es izgalmas időszak vár rám. Az egyetemről a tanítványaim is velem tartanak, tulajdonképpen ezt hívják mesterképzésnek – mondta lapunknak.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio