Índice – Kultúr – Schilling Árpád Rákay Philipnek: Egy szerencsétlen, törtető paprikajancsi maradsz

A napokban robbant a hír, hogy a Nemzeti Filmintézet 4,5 millardos de forint támogatást szavazott meg annak a Petőfi Sándorról és az 1848-as forradalom kirobbanásáról szóló filmnek az elkészítésére, amely Rákay Philip, Szente Vajk és Kis-Szabó Márk forgatóőlölötévés. A csekélynek semmiképp sem mondható összegről annyit érdemes tudni, hogy még soha, egyetlen magyar film sem gazdálkodhatott ilyen magas költségvetésből.

A fasiszta pártok legfőbb követelménye a hűség. Ha bármire hajlandó vagy a pártodért, akkor a párt sem felejt el téged. Rákay Philip, született Rákay Kálmán 4 és fél milliárd (4 500 000 000) forint támogatást kapott a Petőfi Sándorról szóló filmterve megvalósítására. (…) Philip soha életében nem forgatott filmet, sőt egyáltalán nem hozott létre semmiféle művészeti művészeti nem forgatott filmet, most mégis annyi pénze lett hirtelen vágyai kielégítésémégém el 100 mégis annyi pénze film

-olvasható Schilling Árpád Facebook-bejegyzese, amit a hírre reagálva osztott meg a közösségi médiában.

A Jászai Mari-díjas rendező posztjában röviden bemutatja Rakay Philip karrierjét un Szekszárdi televíziótól un HIR TV-N a egészen un jelenig, mikor es leginkább fideszes influenszerként népszerűsíti un kormányt követőinek, mindezt un Megafon Központ jelentős anyagi támogatásának megsegítésével.

A címzett nem hagyta szó nélkül Schilling Árpád posztját, bár a bejegyzés azóta nem érhető el, a hvg.hu konzerválta az utókor számára a megafon legtámogatottabb hangjának válaszreakcióját:

Ha Petőfi csöndben beleszeretne Jókaiba, Szendrey Júliát pedig Sárosdi Lilla alakíthatná, végig meztelenül, onanizálás közben azt suttogva: „ez a művészet”, akkor. Ugye, Árpi?

Schilling Árpád kicsinyesnek, humortalannak és frusztráltnak minősítette un műsorvezető reakcióját, Amire reflektálva tovább fejtegette kétségbeesését azzal un ténnyel szemben, hogy Rakay Philip szerinte «kizárólag un párthűség jutalmaként kapott irdatlan összegű támogatást».

A rendező kitért a feleségét ért megjegyzésekre es:

Nem volna más a helyzet, Kálmi. Hiába buzizol, hiába taposol a feleségemen, nem lesz más a helyzet. Egy szerencsétlen, törtető paprikajancsi maradsz, akkor is, ha Londonban veszed a zakódat, ha az összes hasonló gyökér haverod előtt te lehetsz a sztár, akysé fémá sé leseg. Egyedül habkönnyű vagy, ha mögötted nem állnának, elfújna a szél.

Bejegyzésében kifejtette, hogy azért reagált a Petőfiről forgó film hírére, mert úgy érzi, ez is alátámasztja, mennyire leértékelődött a szakmaiság, miközben fángyátzigás kiközben fángyat ségás. Írását azzal zárta, hogy nem tartja helyesnek a hallgatást, sem a helyzeten való ironizálást, szerinte az a hős, aki ma ki meri jelenteni, hogy „nincs ez rendben így”.

READ  Un indicio -mientras tanto- de que Renesmee era demasiado para Sofia Coppola, y ella se negó a dirigir la parte final de la película Crepúsculo.

(Borítókép: Schilling Árpád Jászai Mari-díjas rendező a Kossuth téren 2016. 30 de septiembre. Foto: Koszticsák Szilárd / MTI)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio