IDG felmérés: a CIO-k 2022-ben több üzleti stratégiáért vállalnak felelőséget

Un CIO-k megbecsült partnerként való megítélése növekszik az üzletági vezetők körében.

Az IDG 2022-es Estado del CIO szerint a CIO-k közel egyharmada tervezi, hogy 2022-ben több időt fordít az üzleti innovációk irányítására. A vállalat közel ezer IT-vezető és 250 üzletági vezető válaszait vette figyelembe a jelentés összeállításakor.

Un filmerés szerint az üzleti vezetők több mint fele úgy tekint a CIO-ra, mint «stratégiai tanácsadóra, aki proaktívan azonosítja az üzleti lehetőségeket». A CIO-k stratégiai üzleti tanácsadóként való megítélése 2021 óta több mint duplájára erősödött.

A technológiai vezetők 2022-ben továbbra is bevételt fognak hozni a szervezetüknek, a vezetők 65 százaléka a bevételnövelés valamiliyen formáját is beilleszti az ézé célkit. A CIO-k megbecsült partnerként való megítélése növekszik az üzletági vezetők körében, mivel a CIO-k felősségi köre egyre több üzleti stratégiát foglal magában. Az együttműködés része az üzleti növekedést előmozdító stratégiájának. A legtöbb CIO mind több időt tölt az üzletágakkal való együttműködéssel, segítve a működést és a termékfejlesztést.

«Kiterjedt tendenciát látok abban, hogy egyre több stratégiai párbeszédet folytatnak az igazgatósággal» – mondta decemberben Brian Bronson, a Capgemini Engineering amerikai és APAC akrégiójá. Szerinte a CIO holisztikus, stratégiai gondolkodással látja el a vállalatokat arról, hogy a korábbinál több szempontot kezeljenek az üzleti életben.

A 2022-re vonatkozó informatikai költségvetési számok nagyobb ambíciót sugallnak a technológiai döntéshozók által vezetett projektekben. A világjárvány okozta kisebb bizonytalanság miatt a vállalatok ismét három-ötéves ütemtervű projekteket hagynak jóvá.

A Gartner várakozásai szerint a globális IT-kiadások 2022-ben több mint 5 százalékkal nőnek, ami részben a hosszú távú projektek növekedésének köszönhető. Az IDG jelentésében viszont a kiberbiztonság vezeti a technológiai kezdeményezések listáját, a prioritási listán szorosan mögötte a működési hatékonyság növelésérezére irá irő. A vezetők közel fele a működési fejlesztéseket sorolja a legfőbb prioritások közé, szemben a 2021-es felmérés 34 százalékával.

READ  Índice - Economía - Los estafadores están quemados: el mercado de las criptomonedas está ocurriendo bombardeos masivos

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio