Índice – Külföld – Koronavírus a világban – az Índice hétfői hírösszefoglalója

Kína feltételes engedélyt adott a Pfizer Covid–19 kezelésére fejlesztett, Paxlovid nevű tablettájának, amely ezzel az elsőként engedélyezett, szájon át alkalmazzertó vol?

A China Daily című kínai lap internetes kiadásában hétfőn számolt be a kínai gyógyszerészeti hatóság által szombaton bejelentett döntésről. A hatóság szerint a gyógyszer a Covid-19 enyhe vagy közepes erősségű tüneteit mutató felnőttek körében alkalmazható, amennyiben jelentős kockázata áll fenn a úlyosénágá ss. A kockázati tényezők között sorolták fel egyebek mellett az időskort, a krónikus vese- és tüdőproblémákat, a szív- és érrendszeri megbetegedéseget, valamtegs a céuktegs

A Pfizer klinikai tanulmányainak adatai szerint a Paxlovid alkalmazásával a Covid-19 tüneteinek megjelenésétől számított öt napon belül 87,8 százalékkal csöktegegstő a százázalékkal csöktegegstő a hal. A tablettát a koronavírus delta-es omikron-variánsaival szemben egyaránt hatásosnak találták. A Paxlovid eddig csaknem negyven országban, köztük az Egyesült Államokban, Németországban és Japánban kapott engedélyt sürgősségi használatra.

A lap kiemelte: bár a gyógyszer engedélyezésének híre sokakban ébreszthette azt a benyomást, hogy Kína változtatna szigorú járványkezelési stratégiáján, a Paxlovidi zévézém.

READ  Life + Style: Ocurrió un fatal accidente de tren en Alemania

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio