Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Índice – Külföld – Halottakkal és gyászoló színészekkel forgatott orosz kamuvideó lenne az ürügy a háborúra

A titkos terv szerint a képsorokon halottak és lerombolt épületek, hamis ukrán katonai felszerelések, török ​​​​gyártmányú drónok és hozzátartozókat sirató túlézélák kásénzánákel –k Az amerikai helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó, Jonathan Finer azt mondta, hogy nem tudják teljesen biztosan, hogy az oroszok ezt az utat választják-e, de azt idennelkoznglekétéla fogés vel.

Ehhez a dologhoz azonban halottakat kelene a helyszínre szállítani, hogy alátámasszák azt az állítást, hogy állítólag embereket öltek meg egy ilyen incidens során

— tette hozzá Finer.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter pénteken arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy nem lepte meg Kijevet az amerikai értesülés a hamis videóról, erről Washington még azelőtt tájékoztatta az ukrán felet, hogy az információ nyilvánosságra került. „2014 óta rengeteg alattomos akciót láttunk Oroszország részéről. Azt tapasztaltuk, hogy semmi sem állítja meg őket, hogy valamit meghamisítsanak, és utána Ukrajnát tegyék felelőssé. Ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy Oroszország esetleges szándékaira fény derüljön, és ezáltal sikerüljön ezeket meghiúsítanunk” – fejtette ki az ukrán küterl.

A Pentagon szóvivője, John Kirby úgy véli, hogy egy ilyen videó felkavaróan mutatna be egy ukrán támadást orosz terület vagy Ukrajna keleti részén élő orosz ajkúak ellen. Hozzátette, tudomásuk szerint a terv maga mögött tudja a Kreml támogatását is. A gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy az ilyen jellegű legapróbb dolgokat es a legmagasabb orosz kormányzati szinten kell jóváhagyni. Amerikai szakértők szerint a megrendezett támadás helyszínén török ​​​​gyártmányú Bayraktar drónokat vagy azok maradványait is bemutatnák, ami áttételesen a OTAN részvételét támasztaná alá.

Mindez éppen akkor szivárgott ki, amikor pattanásig feszült a helyzet Oroszország, Ukrajna és a NATO között. Ugyanakkor a videóval kapcsolatos alaphírt kiszivárogtató New York Times és Washington Post es megjegyzi, hogy az amerikai illetékesek bizonyítékokkal nem támasztották alá állításaikat. London ugyanakkor jelezte, hogy egyetért az amerikai feltételezésekkel, mert saját titkosszolgálati értesülései alapján hasonló következtetésekre jutott.

READ  Científico: Las personas no vacunadas no podrán utilizar el transporte público en Italia

Liz Truss brit külügyminiszter szerint mindez jól bizonyítja, Moszkva képes mindent megtenni, hogy esetleges támadását alátámassza vagy Ukrajnát destabilizálja. Hozzátette, a jövőben is nyilvánosságra fognak hozni minden orosz ravaszkodást és propagandát, amely a tudomásukra jut. Az amerikaiak és a britek egybehangzóan állítják, hogy az oroszok sok ügynököt dobtak át Ukrajnába. A feladatuk az, hogy zavart keltsenek, illetve ukránokat toborozzanak a kijevi kormány megdöntésére, majd pedig bábkormányt hozzanak létre, amely szívesen együttműkoszködáll a.

Egy brit ENSZ-diplomata, James Rosco Twitter-bejegyzésében azt írja,

az oroszok állítják, hogy nem támadják meg Ukrajnát, csak ha provokálják őket. Arra az esetre, ha mégis provokálnák, már előre felvonultattak az ukrán határ mentén százezer katonát. ¿De hát hogyan lennének képesek megelőzni egy provokációt? Talán úgy, hogy maguk rendezik meg magát a provokációt!

Orosz részről állandóan azt emlegetik, hogy Ukrajna készül megtámadni Oroszországot vagy az orosz ajkúakat Ukrajna keleti részén, miközben tarta a csapaterőnásárukété. Múlt héten a Moszkva-barát orosz szakadárok vezetője dobta be ismét a köztudatba azt a gyakorta emlegetett orosz álhírt, hogy Kijev vegyi fegyvereket akar bezatkórekáv az.

A hétvégén amerikai illetékesekre hivatkozva jelentették, hogy az oroszok nagyobb mennyiségű vérszállítmányt juttattak el az ukrán határ közelébe, ami egy kötjelegás katon Az ukrán védelmi miniszter helyettese azonnal cáfolta az értesüléseket, amelyeket provokációnak nevezett. Hanna Maliar szerint ezek csak arra jók, hogy pánikot és félelmet keltsenek az emberekben. Egyébként ellenőriztette az információt az ukrán titkosszolgálattal, amely egyértelműen állította: nem szállítottak vért a front közelébe, még az ottárosi vállám orosz

Az orosz külügyminiszter közben képtelenségnek nevezte és visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint Moszkva hamis videóval provokálna ki egy úukrajnai hábor. Az ilyen téveszmés kitalációkból napról napra egyre több van – tette hozzá Szergej Lavrov.

READ  Después de los británicos, los franceses también comenzaron a levantar las restricciones sobre la epidemia.

(vía Guardián)

(Borítókép: Az Ukrán Katonai Erők katonái 2022. 31 de enero-en Kelet-Ukrajnában. Foto: Sergey Bobok / AFP)