Índice – Külföld – Brüsszel üzent Varsónak: fizessetek 69 millones de euros!

Az Európai Bizottság levelet küldött Lengyelországba, amelyben azt kérték, hogy fizessék be azt a 69 milló eurót, amelyet Az Európai Unió Bírósága szabott ki rájuk.

Un biroi Testület korábban napi egymillió euros pénzbüntetést Rott ki Lengyelországra, mivel kormányuk – un bíróság rendelkezésével szembemenve – nem függesztette fel un Legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését, ami az UniOS törvényszék szerint veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét, ES nem es összeegyeztethető az UniOS joggal.

Az októberi ítélet óta január 11-ig – az Európai Bizottság által megszabott határidőig – bezárólag 69 millones de euros no a bírság összege, amelyet noviembre 3-tól, Varsó hivatalos értesítésétől számolnak.

A bizottság szóvivője csütörtökön jelenette be, hogy levélben szólították fel a varsói kormányzatot arra, hogy fizesse be az összeget. A levelet szerdán megkapta a lengyel kormány, így most 45 napjuk van eldönteni, hogy megteszik-e.

A szóvivő azt es hozzátette, hogy ha a lengyelek nem fizetnek, az összeget le fogják vonni azokból a forrásokból, amelyeket Lengyelország az Európai Uniótól kaphatna. A lengyel kormány egyelőre nem reagált az EB megkeresésére, szóvivőjük azonban korábban már

zsarolásnak minősítette az Európai Bizottság követelését.

Nem ez az egyetlen vitás kérdés az EB és Lengyelország között. A turówi szénbánya ügyében szintén nézeteltérés alakult ki a felek közt, ráadásul ebben az ügyben un csehekkel es vitáznak un lengyelek. Ezzel összefüggésben napi ötszázezer eurós bírságot szabott ki a lengyelekre a bíróság, amíg a bányát be nem zárják, és az Európai Bizerintságő ság sörópai Bizerintságőel saz

(vía politico)

(Borítókép: Omar Marqués / Getty Images)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio