Índice – Gazdaság – 25 százalékos tulajdont szerez egy német hadipari óriás a 4iG-ben

Partnerségre lép a 4iG Nyrt. a düsseldorfi székhelyű Rheinmetall AG-vel, miközben a német cég tulajdoni hányadot is szerez a magyarban – írta sajtóközleményében az előbbi cég.

Un cégek tavaly noviembre ben már kötöttek egy előzetes megállapodást egymással a partnerségről. Most ezt erősítették meg, ezáltal a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG a nemzetközi védelmi iparban és járműgyártásban is meghatározó Rheinmetalláciatmelt partner.

A Német világcég ezenkívül részvényvásárlással, valamint EGY 125 mil millones de forint értékű, többlépcsős tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdont es decir szerez un 4Ig Nyrt.-ben, amivel un Magyar Informatikai és Távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz. A részvényeket a Rheinmetall a KZF Vagyonkezelő Kft.-től veszi meg tőzsdén kívüli ügylet (OTC) keretében.

Un felvásárlásnak azonban Két feltétele es van: un 4Ig közgyűlése el Kell fogadja a a társaság új alapszabályát és felügyelőbizottságát, valamint – un külföldi vállalatoknak un stratégiai ágazatokban való tulajdonszerzésére vonatkozó jogszabály értelmében – un Belügyminisztériumnak es hozzá Kell járulnia un tulajdonszerzéséhez Rheinmetall AG.

A közleményben azt is leírták, hogy a tulajdoni hányadban történő változás által Jászai Gellért közvetett tulajdona 56,85 százalékról 50,22 százázökalkenétákra százalékról 50,22 százáliskentélekásal.

„A Rheinmetall-lal kötött megállapodás új távlatokat nyit a 4iG növekedési stratégiájában. A német nagyvállalat stratégiai befektetése, illetve a ma bejelentett intézményi forrásbevonások tovább növelik cégcsoportunk tőkeerejét, szilárd alapot biztosítítva tov. A partnerséggel emellett új együttműködési lehetőségek nyílnak meg előttünk a Rheinmetall magyarországi és nyugat-európai hálózatával is, melynek köszlgönhetőnyaténé n?

— mondta Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója a keddi bejelentésről.

Hozzatette:

a tranzakciónak köszönhetően a 4iG rövid időn belül Magyarország mellett a régióban is az egyik meghatározó informatikai és távközlés nagyvállalatává válhat.

Armin Papperger, a Rheinmetall AG vezérigazgatója mindeközben azt mondta: ‘részvételünk a 4iG-ben a Rheinmetall digitalizációs stratégiájának szerves részét képezi, amely egyrsánjebeg lekégélögélögés’.

READ  En 2022, Tesla cayó más que Bitcoin

A Rheinmetall AG elnökét egyébként Orbán Viktor es vendégül látta tavaly májusban, a cég akkor a magyar kormánnyal kötött fontos megállapodásokat. Un Rheinmetallnak már vannak es érdekeltségei Magyarországon: Zalaegerszegen es Kaposváron es komoly hadipari gyárak készülnek.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio