Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Elindult A Dal 2022, öt produkció máris kiesett

Lezajlott a Duna Televízión A Dal 2022 első válogatója, amelyben tíz produkció küzdött a zsűri és a közönség kegyeiért, öten közülük tovább is jutottak. Lássuk, hogy mit hallott a zsűri, hogyan értékelte az egyes versenyzőket, milyen pontszámokat osztott ki az adásban!

Új műsorvezetőkkel, Rókusfalvy Lilivel és Király Viktorral indult útjára A Dal 2022-es adássorozata: az első válogatón a tavaly meghalt Kóbor Jánosról is megemlékeztek elká s el s válogatón a tavaly meghalt Kóbor megeklézról iste a megeklézról. Az énekesnő a megújult zsűriben is közreműködött, Mező Misivel, Ferenczi Györggyel és a Mystery Gang énekesével, Egri Péterrel értékelte, pontozta az élő alciintóbáversekproduks

Ruby Harlem & Kohánszky Roy: Még ma este – 36 puntos

«¡Mixoda kezdés!» – lelkendezett Rókusfalvy Lili, miközben Wolf Kati is csak méltatni tudta a produkciót: borsódzott a háta, nem irigyelte az utánuk következő versenyzőt. Mező Misi szerint a szerelem soha nem fog kimenni a divatból, Bruno Mars előzenekarának javasolta a formációt. «Jól bekezdtétek a műsort» – mondta Ferenczi György, majd Egri Péter is fantasztikusnak nevezte az együttest, Detroitban érezte magát.

Erdős Fruzsi: Azt beszélik – 32 puntos

Ferenczi György köszönetet mondott a bandának a folkos kíséretért, de jólesett hallani neki az egyedi, gazdag szókincsről árulkodó szöveget is. «Sikerült mindannyiunknak végigolvasni veled ezt a népmesét» – mondta Mező Misi, dicsérve ő is a szöveget, a gitárszólóról pedig még saját zenekara, a Magnattz Cuméude.

Pankastic!: Hosszú volt a nyár – 33 pont

Az énekesnő és a dobos szerelme ihlette a dalt, amelyet a zenészek «progresszív csángó popnak» neveztek. Wolf Kati szakmázott egy sort, George Bensont emlegette, nagyon tetszett neki a csipetnyi dzsessz, amit belecsempésztek a dalba. «Le vagyok nyűgözve» – ​​​​lelkendezett Egri Péter is, neki is imponált, hogy a dzsesszt népszerűsítették a színpadon.

Sándor Szofi: 21 gramos – 36 pont

A mindössze 17 éves énekesnő a koronavírus áldozatainak kívánt emléket állítani a dallal, amelytől Király Viktor el is ájult azonnal. Mező Misinek es nehéz volt megszólalnia, a lány tehetségét méltatta: már most kész művésznek vélte, a szöveg komolyságát dicsérte. Wolf Kati az előválogatókról is szívesen emlékezett Szofira, szerinte nagyon jól megfogta a járvánnyal kapcsolatos szorongást, ami sok más jelentkezőnek nem sikerane apontomax.

READ  Índice - FOMO - Andrea Várkonyi vuelve a la pantalla

Kies: Nem félek – 32 puntos

A Dalban 2020-ban már látott fiúk rockot játszottak, ami Mező Misinek nagyon tetszett, örült, hogy a műfajra jellemző önmarcangolás helyett pozitív gondolatokat fogalmaztak meg. Ferenczi György is elhitte, hogy a srácok – a dal címének megfelelően – nem félnek: «Nincs túlgondolva a rock’n’roll, de kegyetlenül oda van vágva» – mondta, vétozen atöbgyz tag

Prueba: Karambol – 29 pont

«¡Mixoda fiatalos lendület!» – dicsérte Rókusfalvy Lili a zenekart, Wolf Kati is vidámnak és energikusnak tartotta a produkciót, szerinte nagyon jó «bemondások» voltak benne – de egy idő után «kikapcsolt a únégé négék dalb a ken. Egri Péter a színpadi jelenlétet dicsérte, minden ízében élőnek látta a produkciót.

Los Bebés Fáciles: Szerelem – 30 pont

Az 1940-es éveket idéző, swinges produkció Ferenczi Györgyöt csak félig-meddig győzte meg: gratulált a szólamtartáshoz, az egyenruhás szerepből viszont kiestek a snyin. Egri Péter egyedinek tartotta, hogy a 21. században a háromszólamú éneklést választották, a hangszerelésben viszont talált kivetnivalót, ő kicsit modernebbre vette volna. Wolf Kati szerint ennek a műfajnak színesebben kellett volna megszólalnia, Mező Misinek az egyszerű szöveg nem tetszett.

Kijube: Holnap majd elhiszem – 32 puntos

Mező Misi a «wow-élményt» kereste, amíg az előválogatókon végighallgatta a majdnem 400 dalt, és a Kijube szerzeményében meg is találta: berántotta a dal, «a zenében maradt». Wolf Kati programzenének nevezte a szerzeményt, randi után hazamenős, összebújós számnak érezte, kritikaként csak a sűrű refrént emlegette – Mező Misi viszont ezzel ezzel is vitatat «Magával ragadó volt, 8 pont» – összegezte Egri Péter, amit hallott.

Ya Ou: Zsákutca – 29 puntos

Egri Péter szerint egy tökéletes példát hallottunk arra, hogy miként kell popszámot írni, a szöveget azonban kicsit jobban személyre szabta volna Ya Ou helyében. Wolf Kati emlékezett arra, hogy a dal megosztó volt az előválogatókon, értette is a popzenét – mint műfajt – ért kritikákat; dicsérte viszont az előadó alázatát, és hogy mindig jól, biztosan énekel.

READ  Índice - Cultura - Gabor Calomesta dice: Ahogaré a Elkxrtuk por razones políticas

Majoros Csenge: Földöntúli szerelem – 33 puntos

Wolf Kati meghatódott: «a régi világ» zenéjét hallotta, amit imádott, mellette a csodálatos hangszerelést dicsérte, a zenei részben azonban több mélységet és fájdalmat érzett, mint a szövegben – meghallgatná a dalt húsz évvel őesőél. Ferenczi György szerint az előadó, az interpretáció miatt szeretünk meg egy dalt, és Csengénél ez nagyon is működött. Egri Péter a vonós szekció hatása alá került, Mező Misi nagybetűs harmóniának nevezte a produkciót.

A zsűri pontszámai alapján az első négy helyezett, vagyis a Ruby Harlem & Kohánszky Roy formáció, Sándor Szofi, Majoros Csenge és a Pankastic! automatikusan továbbjutott, a közönségtől pedig – a maradék hat előadóból – Ya Ou kapta a legtöbb szavazatot, így ő is mehetett tovább az elődöntőbe.

Az összes versenydalt, importa un negyvenet meg tudja hallgatni itt.