Elindult A Dal 2022, öt produkció máris kiesett

Lezajlott a Duna Televízión A Dal 2022 első válogatója, amelyben tíz produkció küzdött a zsűri és a közönség kegyeiért, öten közülük tovább is jutottak. Lássuk, hogy mit hallott a zsűri, hogyan értékelte az egyes versenyzőket, milyen pontszámokat osztott ki az adásban!

Új műsorvezetőkkel, Rókusfalvy Lilivel és Király Viktorral indult útjára A Dal 2022-es adássorozata: az első válogatón a tavaly meghalt Kóbor Jánosról is megemlékeztek elká s el s válogatón a tavaly meghalt Kóbor megeklézról iste a megeklézról. Az énekesnő a megújult zsűriben is közreműködött, Mező Misivel, Ferenczi Györggyel és a Mystery Gang énekesével, Egri Péterrel értékelte, pontozta az élő alciintóbáversekproduks

Ruby Harlem & Kohánszky Roy: Még ma este – 36 puntos

«¡Mixoda kezdés!» – lelkendezett Rókusfalvy Lili, miközben Wolf Kati is csak méltatni tudta a produkciót: borsódzott a háta, nem irigyelte az utánuk következő versenyzőt. Mező Misi szerint a szerelem soha nem fog kimenni a divatból, Bruno Mars előzenekarának javasolta a formációt. «Jól bekezdtétek a műsort» – mondta Ferenczi György, majd Egri Péter is fantasztikusnak nevezte az együttest, Detroitban érezte magát.

Erdős Fruzsi: Azt beszélik – 32 puntos

Ferenczi György köszönetet mondott a bandának a folkos kíséretért, de jólesett hallani neki az egyedi, gazdag szókincsről árulkodó szöveget is. «Sikerült mindannyiunknak végigolvasni veled ezt a népmesét» – mondta Mező Misi, dicsérve ő is a szöveget, a gitárszólóról pedig még saját zenekara, a Magnattz Cuméude.

Pankastic!: Hosszú volt a nyár – 33 pont

Az énekesnő és a dobos szerelme ihlette a dalt, amelyet a zenészek «progresszív csángó popnak» neveztek. Wolf Kati szakmázott egy sort, George Bensont emlegette, nagyon tetszett neki a csipetnyi dzsessz, amit belecsempésztek a dalba. «Le vagyok nyűgözve» – ​​​​lelkendezett Egri Péter is, neki is imponált, hogy a dzsesszt népszerűsítették a színpadon.

Sándor Szofi: 21 gramos – 36 pont

A mindössze 17 éves énekesnő a koronavírus áldozatainak kívánt emléket állítani a dallal, amelytől Király Viktor el is ájult azonnal. Mező Misinek es nehéz volt megszólalnia, a lány tehetségét méltatta: már most kész művésznek vélte, a szöveg komolyságát dicsérte. Wolf Kati az előválogatókról is szívesen emlékezett Szofira, szerinte nagyon jól megfogta a járvánnyal kapcsolatos szorongást, ami sok más jelentkezőnek nem sikerane apontomax.

READ  Los fanáticos de Maruel se han retractado de lo que hizo Iron Man en su página de Instagram

Kies: Nem félek – 32 puntos

A Dalban 2020-ban már látott fiúk rockot játszottak, ami Mező Misinek nagyon tetszett, örült, hogy a műfajra jellemző önmarcangolás helyett pozitív gondolatokat fogalmaztak meg. Ferenczi György is elhitte, hogy a srácok – a dal címének megfelelően – nem félnek: «Nincs túlgondolva a rock’n’roll, de kegyetlenül oda van vágva» – mondta, vétozen atöbgyz tag

Prueba: Karambol – 29 pont

«¡Mixoda fiatalos lendület!» – dicsérte Rókusfalvy Lili a zenekart, Wolf Kati is vidámnak és energikusnak tartotta a produkciót, szerinte nagyon jó «bemondások» voltak benne – de egy idő után «kikapcsolt a únégé négék dalb a ken. Egri Péter a színpadi jelenlétet dicsérte, minden ízében élőnek látta a produkciót.

Los Bebés Fáciles: Szerelem – 30 pont

Az 1940-es éveket idéző, swinges produkció Ferenczi Györgyöt csak félig-meddig győzte meg: gratulált a szólamtartáshoz, az egyenruhás szerepből viszont kiestek a snyin. Egri Péter egyedinek tartotta, hogy a 21. században a háromszólamú éneklést választották, a hangszerelésben viszont talált kivetnivalót, ő kicsit modernebbre vette volna. Wolf Kati szerint ennek a műfajnak színesebben kellett volna megszólalnia, Mező Misinek az egyszerű szöveg nem tetszett.

Kijube: Holnap majd elhiszem – 32 puntos

Mező Misi a «wow-élményt» kereste, amíg az előválogatókon végighallgatta a majdnem 400 dalt, és a Kijube szerzeményében meg is találta: berántotta a dal, «a zenében maradt». Wolf Kati programzenének nevezte a szerzeményt, randi után hazamenős, összebújós számnak érezte, kritikaként csak a sűrű refrént emlegette – Mező Misi viszont ezzel ezzel is vitatat «Magával ragadó volt, 8 pont» – összegezte Egri Péter, amit hallott.

Ya Ou: Zsákutca – 29 puntos

Egri Péter szerint egy tökéletes példát hallottunk arra, hogy miként kell popszámot írni, a szöveget azonban kicsit jobban személyre szabta volna Ya Ou helyében. Wolf Kati emlékezett arra, hogy a dal megosztó volt az előválogatókon, értette is a popzenét – mint műfajt – ért kritikákat; dicsérte viszont az előadó alázatát, és hogy mindig jól, biztosan énekel.

READ  Índice - Extranjero - ¿Estaba Meghan Markle enamorada del príncipe William?

Majoros Csenge: Földöntúli szerelem – 33 puntos

Wolf Kati meghatódott: «a régi világ» zenéjét hallotta, amit imádott, mellette a csodálatos hangszerelést dicsérte, a zenei részben azonban több mélységet és fájdalmat érzett, mint a szövegben – meghallgatná a dalt húsz évvel őesőél. Ferenczi György szerint az előadó, az interpretáció miatt szeretünk meg egy dalt, és Csengénél ez nagyon is működött. Egri Péter a vonós szekció hatása alá került, Mező Misi nagybetűs harmóniának nevezte a produkciót.

A zsűri pontszámai alapján az első négy helyezett, vagyis a Ruby Harlem & Kohánszky Roy formáció, Sándor Szofi, Majoros Csenge és a Pankastic! automatikusan továbbjutott, a közönségtől pedig – a maradék hat előadóból – Ya Ou kapta a legtöbb szavazatot, így ő is mehetett tovább az elődöntőbe.

Az összes versenydalt, importa un negyvenet meg tudja hallgatni itt.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio