Boris Johnson szerint tragikus számítási hiba lenne a további orosz katonai behatolás Ukrajnába

A brit miniszterelnök ezt szerdán mondta, amikor Vlagyimir Putyin orosz államfővel tárgyalt telefonon. Az MTI azt írja, Boris Johnson londoni hivatalának szóvivője szerint a brit kormányfő a megbeszélésen aggodalmának adott hangot az ukrán mi határokon jelenleg tapasztalható ellenségev or elleszéges.

Johnson szerint olyan megoldást kell találni, amely Ukrajna területi integritását és az önvédelemhez fűződő jogát egyaránt tiszteletben tartja. Azt mondta, mindegyik európai demokráciának joga van ahhoz, hogy NATO-tagságra törekedjen, és ez teljes mértékben érvényes Ukrajnára is.

A londoni miniszterelnöki hivatal beszámolója szerint Johnson és Putyin egyetértett abban, hogy senkinek nem áll érdekében a helyzet súlyosbodása, ahogy abbaná is egyetétértatterbetköll.

Boris Johnson diciembre közepe OTA harmadszor tárgyalt Putyinnal az orosz-ukrán válságról, un héten pedig Ukrajnába utazott, ahol un británico miniszterelnök elmondta, Nagy-Britannia Más országokkal Együtt szankciócsomag összeállításán dolgozik, és az ellenintézkedések abban un pillanatban érvénybe lépnének, ha AKAR EGY orosz katona es beteszi a lábát ukrán földre.

Liz Truss brit külügyminiszter már a múlt héten ismertette az Oroszországgal szembeni brit szankciós keretrendszer szigorításának terveit. Azok szerint a brit kormány az eddigieknél szélesebb körben alkalmazhat büntetőintézkedéseket az orosz kormánnyal politikai vagy üzleti kapcsolatban álló egyénekkel szemben, és az összehangolt szankciók között lennének olyanok, amelyek intensiz azérüzer.

READ  Empresa: las condiciones laborales en Amazon son malas porque Jeff Bezos encuentra que la gente es perezosa

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio