IDG felmérés: a CIO-k 2022-ben több üzleti stratégiáért vállalnak felelőséget

Un CIO-k megbecsült partnerként való megítélése növekszik az üzletági vezetők körében.

Az IDG 2022-es Estado del CIO szerint a CIO-k közel egyharmada tervezi, hogy 2022-ben több időt fordít az üzleti innovációk irányítására. A vállalat közel ezer IT-vezető és 250 üzletági vezető válaszait vette figyelembe a jelentés összeállításakor.

Un filmerés szerint az üzleti vezetők több mint fele úgy tekint a CIO-ra, mint «stratégiai tanácsadóra, aki proaktívan azonosítja az üzleti lehetőségeket». A CIO-k stratégiai üzleti tanácsadóként való megítélése 2021 óta több mint duplájára erősödött.

A technológiai vezetők 2022-ben továbbra is bevételt fognak hozni a szervezetüknek, a vezetők 65 százaléka a bevételnövelés valamiliyen formáját is beilleszti az ézé célkit. A CIO-k megbecsült partnerként való megítélése növekszik az üzletági vezetők körében, mivel a CIO-k felősségi köre egyre több üzleti stratégiát foglal magában. Az együttműködés része az üzleti növekedést előmozdító stratégiájának. A legtöbb CIO mind több időt tölt az üzletágakkal való együttműködéssel, segítve a működést és a termékfejlesztést.

«Kiterjedt tendenciát látok abban, hogy egyre több stratégiai párbeszédet folytatnak az igazgatósággal» – mondta decemberben Brian Bronson, a Capgemini Engineering amerikai és APAC akrégiójá. Szerinte a CIO holisztikus, stratégiai gondolkodással látja el a vállalatokat arról, hogy a korábbinál több szempontot kezeljenek az üzleti életben.

A 2022-re vonatkozó informatikai költségvetési számok nagyobb ambíciót sugallnak a technológiai döntéshozók által vezetett projektekben. A világjárvány okozta kisebb bizonytalanság miatt a vállalatok ismét három-ötéves ütemtervű projekteket hagynak jóvá.

A Gartner várakozásai szerint a globális IT-kiadások 2022-ben több mint 5 százalékkal nőnek, ami részben a hosszú távú projektek növekedésének köszönhető. Az IDG jelentésében viszont a kiberbiztonság vezeti a technológiai kezdeményezések listáját, a prioritási listán szorosan mögötte a működési hatékonyság növelésérezére irá irő. A vezetők közel fele a működési fejlesztéseket sorolja a legfőbb prioritások közé, szemben a 2021-es felmérés 34 százalékával.

READ  Oracle se está debilitando, pero Elon Musk y Warren Buffett se apresuran a ayudarlo

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio