Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Ugyanaz a krízis fenyegeti a magánegészségügyet, mint az államit, a betegek rosszul járnak

A miatt humánerőforrás-hiány legalább 2-3 éves, tartós krízishelyzetre lehet készülni un magánegészségügyben, és nagyon Nagy un veszélye, hogy un magánszektorktorla Szule stégészségügyben, és nagyon Nagy un veszélye, hogy un magánszektorktorla szülge un sélláll SEVAL zéllek ségügyben. Hatalmas a verseny az orvosokért, az építőiparhoz hasonló a helyzet, ahol már nem egy jó burkolót, hanem csak simán egy burkolót keresnek, a magánegészségügyben sem egy jó endokrinológust, hanem már csak egy endokrinológust keraminek, hogy egyáltalán megnyithaléss bizlétoss – fogalmazott a META magánegészségügyet körüljáró rendezvényén Váradi Péter, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének alelnöke.

Meredeken esik a kiemelt szolgáltatás nyújtásának készsége

Véleménye szerint erről beszélni kell, mert komoly az esélye, hogy a magánegészségügy nem fogja tudni betartani azokat ígéreteket, amelyeket tesz. Ugyan rendelőt építeni, azt felszerelni mindenki tud, de tapasztalata szerint a valóban kiemelt ellátás nyújtásának készsége meredeken esik. Márpedig ha valaki kifizet 25-30 ezer forintot egy vizitért, nem veszi jó néven, ha 5 percnél kevesebbet foggallkoznak vele, ami bár nem általános, de nem is ritkasázzkárt – aő tette.

A nagyon komoly humánerőforrás-krízis közepette pedig sem az egészségpénztárak, sem a biztosítók szakmai felkészültsége nem elégséges a megfellzerzezm za zéradisék ségé nem elégséges a megfelezségpénztárak. Szerinte ebben nagyon sokat kell fejlődni, de a megoldás felé vezető lépésekhez nem lesznek ideálisak a körülmények a következő 1-2 évben – tette hozzá.

Noha Nagy szükség lenne Ra, valóban hiányzik un magánszektorban un megfelelő betegútmenedzsment – erősítette meg Oláh Attila, un Groupama Biztosító, Egészségbiztosítási üzletágvezetője es, hozzátette ugyanakkor, vannak azert Apro Jelek, Jo példák, egyes biztosítók tettek már lépéseket ebbe az irányba.

Már a magánegészségügy színvonala is kiszámíthatatlan

Rékassy Balázs, egészségügyi szakértő azt emelte ki, hogy a közvetlen lakossági egészségügyi kiadások növekedése nem jár a minőség nözvetlen lakossági egészségügyi kiadások növekedése nem jár a minősénesgzerbe Ahogy az állami szolgáltatók színvonala kiszámíthatatlan és bizonytalan, úgy a magánszolgáltatók növekvő számával is változó, vagy csökkenő lesz a színvonal, a végén pedig a beteg és a társadalom jár ross sezul, mert Rékassy szerint állami beavatkozásra, a szolgáltatók számának szabályozására, a minőségre való nagyobb figyelemre lenne szükség.

READ  Urban no quiere sacrificar dinero para presionar la guerra

Elhangzott továbbá: nagyon fontos tisztázni, hogy a magánegészségügy szerepét, mert ettől függ a továbbiakban az egészségpénztárak vagy magán egizkészcióségb. Ha továbbra is a helyettesítő irányba megy a rendszer – ami Európa-szerte példátlan – , az mind a magán, mind az állami betegeket negatívan fogja érinteni, mert nincs annyi orvoőnegé étés el. Ezért az állami egészségügyet is meg kell erősíteni minőségbiztosítással.

Egészségügyi költés

A 3000 milliárdos éves egészségügyi kiadásból 950 milliárd forint (32,5 százalék) a magánkiadás, amiből mindössze 102 milliárd forint költődik el intézménysézénzárés.

A háztartások közvetlen egészségügyi kiadásai a GDP 1,8 százalékára rúgnak, szemben a régió 1,2 százalékos, és az EU 1, 7 százalékos átlagával. Mindezek következtében a háztartások 11,6 százaléka szembesül katasztrofális egészségügyi kiadással, ami több mint a duplája az uniós 5,7 százaléknak és a V3-ak 5,2 százalékának és a harmadik legmagasabb a vizötták.