Rengeteg megrendelést mondanak le az autógyártók

A német ZDK felmérése szerint az elmúlt három hónapban körülbelül 430 ezer megrendelést mondtak vissza az autógyártók, az ennyi olyan auto van, amit egyszerűenánállártók tud. Emiatt a vásárlók gyakran hoppon maradnak, és még többet kell várniuk az új autójukra.

Thomas Peckruhn, a ZDK alelnöke szerint az adatok alapján úgy tűnhet, hogy az OEM-ek és az importőrök megpróbálják a kiskereskedésekre és a vásárlókratámátán áthárí okás ok? A kereskedések viszont arról számoltak be, hogy csak elvétve állnak el a vásárlástól az ügyfelek emiatt.

“Ha gyártóként elfogadok egy megrendelést, akkor arról is gondoskodnom kell, hogy a jármű megépüljön és leszállítsák, akár van foghiány, akár nem nem” – Peckruot.

A gyártóknak sem tesz ez jót

Peckruhn szerint a jelenség nemcsak a kiskereskedések számára hátrányos, hanem a vásárlói elégedettséget is negatívan befolyásolja. Ezenkívül a gyártók és importőrök néha figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy a megrendelés elfogadása jogilag kötelező érvényű szerződest eredmymondlynétnyá nez.

A legtöbben nem kapnak kártérítést vagy segítséget a lemondásokért. Ezt a kereskedők 80 százaléka nyilatkozta. Peckruhn szerint hosszú távon ez a helyzet elviselhetetlen és elfogadhatatlan – idézi a szakembert az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezén un enlace!

READ  La historia de la mundialmente famosa bebida energética kosher ha vuelto a salir a la luz: te tientan con una inversión increíble

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio