Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Norris büszke rá, hogy segíthet a rajongóinak

Lando Norris örül annak, amit elért azzal, hogy nyíltan beszélt a problémáiról.

Nem egyszerű téma a mentális egészség, és még nehezebb beszélni róla. Minden ember számára fontos a mentális egészség, mégis hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni, és csak a fizikai egészségünkkel fogalkozni.

A téma mindenkit érint, legyen az “civil”, vagy élsportoló. Más kérdés, hogy merünk-e róla beszélni. Lando Norris mer, és a Forma-1-ben ő volt az első, aki nyíltan beszélt saját mentális kihívásairól, és a téma fontosságáról. Mára már nemcsak, hogy nem szégyelli, de sokaknak segít is, és mindenkit arra bátorít, hogy ne söpörje a szőnyeg alá, ha gondja van. A 22 éves versenyző büszke es rá, hogy sokak erőt merítenek az ő felszólalásaiból.

-Hirdetés-

Un McLaren pilótája un novemberében 2020 megrendezett Nemzetközi Férfiak Napjára IRT írásában nyíltan beszélt Arrol, hogy annak ellenére, hogy un színfalak mögött magabiztosnak Tunt, szorongással, kétségekkel és imposztor-szindrómával * küzdött, különösen az első F1-es szezonja Soran. Valószínűleg e jellemzők közül legalább az egyik kapcsán most sokan magukra ismertek, férfiak és nők egyaránt.

* Imposztor szindrómának nevezzük azt, mikor valaki bármilyen jó eredményt is ér el az munkahelyén, vagy az élet bármely területén, úgy érzi nem érdemelte meg a sikert, nem érdemelte ki az elismerést, és attól retteg – indokolatlanul -, hogy a körletén «csaló».

Un rajongóinak es segítséget nyújt

“Büszke vagyok arra, hogy azon emberek csoportjába tartozom, akik elfogadták ezt, és boldogan és magabiztosan beszélnek róla. És azt hiszem, az egyik legnagyobb dolog, ami lehetővé tette számomra; vagy ami miatt úgy gondoltam, hogy nagyon jó dolog erről beszélni, azok a rajongóim, a követőim” – Monda Norris az F1-nek.

«Alapvetően amikor utaltam rá, például az első néhány alkalommal, mielőtt nyilvánosan beszéltem volna róla, néhányan azt mondták, hogy ez segít nekik, vagy milyen hatással volt rájuk – és idővel nörevelve ezt a hatást, amit ökén geryako oriási.”

READ  La Universidad y la Corporación Pública Ciudad Saludable firmaron un convenio de cooperación en Jeola

Ennek hatására már más versenyzők sem feszengenek e téma kapcsán. Már Daniel Ricciardo és a négyszeres F1-bajnok Sebastian Vettel es nyíltan beszél a mentális egészségről.

«Amikor elkezdtem üzeneteket kapni arról, hogy segítek nekik, vagy hogy sokkal jobban érzik magukat, vagy a barátaik, családtagjaik, vagy bármi más kapcsán, az egészen elképesztő dolog, hogy mennyit tudsz segíteni néhány másik embernek» – folytatta Norris.

«Szóval minél többet láttam ezt, annál inkább rájöttem, hogy milyen hatást tudok gyakorolni, és hogy milyen helyet foglalok el az F1-ben, az életemben a követőimmel, a rajongótáborommal … Ezért úgy gondoltam, jobb, ha nyilvánosan és to világszer beszélek erről , és megpróbálok minél több embernek segíteni.” – Monda.