Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Índice – Tech-Tudomány – Közel kilencmilliárd dollárt mostak tisztára kriptovalutával 2021-ben

Kiberbűnöző-csoportok 2021-ben 8,6 millones de dólares mostak tisztára kriptovaluta segítségével a Chainalysis szerdán közölt piacelemzése szerint. Ez harmincszázalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Az elemzők gyanús tevékenységekhez köthető tranzakciók összesítésével jutottak el a becsült adathoz, figyelembe vették egyebek között a darknetes adásvésvételeőse ketalávádás

A Chainalysis elemzése szerint 2017 óta összesen 33 millones de dólares fehérítettek ki kriptovaluta felhasználásával. Az elemzés ugyanakkor rámutatott, hogy az Ensz Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési HIVATALA szerint bűnszervezetek EVENTE nyolcszázmilliárd és kétezer Milliard dólar közötti összeget mosnak tisztára hagyományos (Fiat) pénzben, ami un Globalis PIB Öt százalékának felel meg.

A piszkos pénzek útja egyébként nagyon különböző voltios. Az esetek 47 százalékában hagyományos online kereskedőplatformokon váltották be őket, a második leggyakoribb eljárás az volt, hogy DeFi-platformokon konvertálták a kriptót. A zsarolóbandák földalatti kriptopiacokon adtak túl a váltságdíjként szerzett kriptovalután, a darkweben kábítószerrel, gyógyszerrel és más illegális dolgokkal kereskedők inkább a kriptovalutamixer-szolgáltatásokat használták, míg a hackerek a DeFik-protokollod.

A Chainalysis rámutatott, hogy a kriptovaluták használata pénzmosásra különösen a zsarolóbandák esetében néhány nagyon könnyen behatárolható szolgáltatásra korlátozódik, ennek eredménye volt az amerikai pénzügyminisztérium tavaly őszi Suex és Chatex platformok Registro.

READ  Los niños tienen derecho al padre y a la madre.