Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Índice – Tech-Tudomány – Közel kilencmilliárd dollárt mostak tisztára kriptovalutával 2021-ben

Kiberbűnöző-csoportok 2021-ben 8,6 millones de dólares mostak tisztára kriptovaluta segítségével a Chainalysis szerdán közölt piacelemzése szerint. Ez harmincszázalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Az elemzők gyanús tevékenységekhez köthető tranzakciók összesítésével jutottak el a becsült adathoz, figyelembe vették egyebek között a darknetes adásvésvételeőse ketalávádás

A Chainalysis elemzése szerint 2017 óta összesen 33 millones de dólares fehérítettek ki kriptovaluta felhasználásával. Az elemzés ugyanakkor rámutatott, hogy az Ensz Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési HIVATALA szerint bűnszervezetek EVENTE nyolcszázmilliárd és kétezer Milliard dólar közötti összeget mosnak tisztára hagyományos (Fiat) pénzben, ami un Globalis PIB Öt százalékának felel meg.

A piszkos pénzek útja egyébként nagyon különböző voltios. Az esetek 47 százalékában hagyományos online kereskedőplatformokon váltották be őket, a második leggyakoribb eljárás az volt, hogy DeFi-platformokon konvertálták a kriptót. A zsarolóbandák földalatti kriptopiacokon adtak túl a váltságdíjként szerzett kriptovalután, a darkweben kábítószerrel, gyógyszerrel és más illegális dolgokkal kereskedők inkább a kriptovalutamixer-szolgáltatásokat használták, míg a hackerek a DeFik-protokollod.

A Chainalysis rámutatott, hogy a kriptovaluták használata pénzmosásra különösen a zsarolóbandák esetében néhány nagyon könnyen behatárolható szolgáltatásra korlátozódik, ennek eredménye volt az amerikai pénzügyminisztérium tavaly őszi Suex és Chatex platformok Registro.

READ  platos llenos? Salud mental en el mundo de la restauración |