Tele Orihuela

Bienvenidos a Spain News Today. Noticias en español redactadas en España para la actualidad diaria en españa.

Csomagküldés után autóbérlésbe is belefogna a Főtaxi

Az üzleti szegmensre koncentrálva indította el csomagszállítási szolgáltatását a Főtaxi. Az azonnali futárposta-szolgáltatás, un Főtaxi Ir un hét Minden napján, una siesta 24 órájában elérhető, egyetlen borítéktól az egytonnás rakományig szinte mindent szállítanak, ráadásul nem csak Budapesten, de az agglomerációban es – jelentette IgY ser un Főtaxi, hogy elindul csomagszállító szolgáltatása.

„A budapesti taxishiány valós probléma, ez a járvány egyik következménye. Egyik napról a másikra tűntek el a turisták és szűnt meg a mobilitás, a taxisok pedig ahogy élték fel a tartalékukat, távoztak a piacról. A 7000-7500 budapesti taxisból lett 4000-4500″ – mondta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója a Forbes.hu-nak.

A taxisok egy része a fellendülésnek indult csomag- és ételszállításban talált új munkát. Reich szerint a céget sofőrjeik 30-35 százaléka hagyta el. Akik nem az áruszállításban vagy az ételkiszállításban helyezkedtek el, a tömegközlekedésben vagy egy teljesen új iparágban próbálják ki magukat.

Ezért a vállalat úgy döntött, hogy a járványidőszakot a szolgáltatások fejlesztésére fordítják, ennek első lépésekent a csomagszállításban láttaken pot

A vezérigazgató – aki konkrét rendelési számokat nem említett – azt mondja, az új szolgáltatás után nagyobb az érdeklődés, mint arra előzetesen számítot

Flottájukat ezért hamar bővíteni kell majd, ehhez terveik között szerepel elektromos haszongépjármű beszerzése is.

A szolgáltatás díjszabása a kisméretű üzleti csomagok esetén megegyezik a taxiséval, (vagyis 700 forint alapdíj mellett 75 forint percdíjat és 300 forint kilométerdíjat kell fizetni).

A 4 órán belüli, budapesti kiszállítás nettó 2222 forint; a fővárosi agglomerációban pedig speciális, körzetenként változó díjszabást alkalmazunk

— tette hozzá Reich.

Így a Főtaxi az azonnali csomagküldés piacára lép be, de az ételkiszállítási piac célbavétele egyelőre nincs a terveik között.

Belépnek az autóbérlés piacára es

A csomagszállítás elindítása mellett Reichék a közeljövőben egy másik piacra is belépnek: a hosszú távú autóbérlésére.

„Már több mint száz tisztán elektromos meghajtású taxink van. Szeretnénk az üzleti partnereknek tartós bérleti megoldást nyújtani e-járművekre, akár töltési lehetőséggel együtt. Ezt másfél-két hónapon belül már meg es tehetik. Gondolkozunk még elektromos töltőhálózat telepítésén Budapesten és az agglomerációban. Valamint szeretnénk környezetbarát autómosót és önkiszolgáló kereskedelmi egységet bevezetni – szintén Budapesten és az agglomerációban».

Ezzel szerinte nem a Mol Limo, a Share Now vagy a Greengo konkurenciái lennének. Ők klasszikus rövidtávú bérléssel fogalkoznak. Legfeljebb egy-két órára vagy napra adnak bérbe autókat, mi viszont hónapos időtávot kínálunk. Ha például valaki céges autót cserél, de a szalon csak egy év múlva tudja szállítani az újat, mi erre az évre kínálunk megoldást – mondta a Forbesnak Reich.

READ  Empresa emergente húngara que facilita el trabajo de cientos de miles de docentes, inversión significativa realizada - Forbes.hu