Csomagküldés után autóbérlésbe is belefogna a Főtaxi

Az üzleti szegmensre koncentrálva indította el csomagszállítási szolgáltatását a Főtaxi. Az azonnali futárposta-szolgáltatás, un Főtaxi Ir un hét Minden napján, una siesta 24 órájában elérhető, egyetlen borítéktól az egytonnás rakományig szinte mindent szállítanak, ráadásul nem csak Budapesten, de az agglomerációban es – jelentette IgY ser un Főtaxi, hogy elindul csomagszállító szolgáltatása.

„A budapesti taxishiány valós probléma, ez a járvány egyik következménye. Egyik napról a másikra tűntek el a turisták és szűnt meg a mobilitás, a taxisok pedig ahogy élték fel a tartalékukat, távoztak a piacról. A 7000-7500 budapesti taxisból lett 4000-4500″ – mondta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója a Forbes.hu-nak.

A taxisok egy része a fellendülésnek indult csomag- és ételszállításban talált új munkát. Reich szerint a céget sofőrjeik 30-35 százaléka hagyta el. Akik nem az áruszállításban vagy az ételkiszállításban helyezkedtek el, a tömegközlekedésben vagy egy teljesen új iparágban próbálják ki magukat.

Ezért a vállalat úgy döntött, hogy a járványidőszakot a szolgáltatások fejlesztésére fordítják, ennek első lépésekent a csomagszállításban láttaken pot

A vezérigazgató – aki konkrét rendelési számokat nem említett – azt mondja, az új szolgáltatás után nagyobb az érdeklődés, mint arra előzetesen számítot

Flottájukat ezért hamar bővíteni kell majd, ehhez terveik között szerepel elektromos haszongépjármű beszerzése is.

A szolgáltatás díjszabása a kisméretű üzleti csomagok esetén megegyezik a taxiséval, (vagyis 700 forint alapdíj mellett 75 forint percdíjat és 300 forint kilométerdíjat kell fizetni).

A 4 órán belüli, budapesti kiszállítás nettó 2222 forint; a fővárosi agglomerációban pedig speciális, körzetenként változó díjszabást alkalmazunk

— tette hozzá Reich.

Így a Főtaxi az azonnali csomagküldés piacára lép be, de az ételkiszállítási piac célbavétele egyelőre nincs a terveik között.

Belépnek az autóbérlés piacára es

A csomagszállítás elindítása mellett Reichék a közeljövőben egy másik piacra is belépnek: a hosszú távú autóbérlésére.

READ  Las gafas inteligentes de Apple pueden llegar en unos meses, pero no todo el mundo está contento con ello

„Már több mint száz tisztán elektromos meghajtású taxink van. Szeretnénk az üzleti partnereknek tartós bérleti megoldást nyújtani e-járművekre, akár töltési lehetőséggel együtt. Ezt másfél-két hónapon belül már meg es tehetik. Gondolkozunk még elektromos töltőhálózat telepítésén Budapesten és az agglomerációban. Valamint szeretnénk környezetbarát autómosót és önkiszolgáló kereskedelmi egységet bevezetni – szintén Budapesten és az agglomerációban».

Ezzel szerinte nem a Mol Limo, a Share Now vagy a Greengo konkurenciái lennének. Ők klasszikus rövidtávú bérléssel fogalkoznak. Legfeljebb egy-két órára vagy napra adnak bérbe autókat, mi viszont hónapos időtávot kínálunk. Ha például valaki céges autót cserél, de a szalon csak egy év múlva tudja szállítani az újat, mi erre az évre kínálunk megoldást – mondta a Forbesnak Reich.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio