Két dolgot es másképp csinál a kínai autógyártó, mint a hagyományos megoldás: cserélgetik az akkumulátort, amit ráadásul csak bérbe adnak a kocsihoz.

A Nio hivatalosan is elindította az első akkumulátorcsere-állomást Norvégiában, ahol összesen 20 ilyen létesítményt kívánnak beüzemelni idén. Kínában a cég már több mint 700 helyszínen kínál ilyen szolgáltatást.

A Norvégiában használt állomás már a második generációja a rendszerüknek, amelyben 13 akkumulátort tárolnak cserére készen feltöltve, és egy üres dokkolóak van a hounzott. Az automatizált rendszer pillanatok alatt elvégzi a feladaot, és a kocsi mehet tovább.

A csereállomás a cég a Nio ES8-as modellt szolgálja ki, amelyet nemrégiben vezettek be Norvégiában, elsőként az európai piacok közül. Az insideevs.com información antigua az állomás vélhetően nem marad egyedül, mivel a cég már jelezte, hogy több más európai piacon is színre akar lépni. Másodikként Németországról volt szó, ahol a Shell töltőállomások mellé települnének ilyen állomásokkal.

Az akkucserés rendszernek köszönhetően a Nio az elektromos egységet lényegében bérbe adja az autóhasználónak, a kocsi árában nincs benne, havi díjat fizetreajulaksználónak ért. A cég szerint a vásárlóik 92 százaléka ezt a megoldást választja, amikor ilyen autót vásárol.

READ  La gasolina sigue subiendo, cerca de su pico histórico

Un kínai cég két modellel az ES8 SUV és az ET7 szedánnal lépett piacra a kontinensünkön. Un SUV nagyméretű akár hétszemélyes es lehet, 70 kWh-s akkumulátorral táplálják a motorjait. A kocsi hivatalos hatótávja 354 kilómetro.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVG

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra es un tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!