Észak-Corea felvételeket tett közzé az űrből

Az utóbbi évek legerősebb rakétáját tesztelte a napokban Észak-Corea, az arra rögzített kamera képeit pedig hétfőn közzétették az állami médiában, írja a BBC.

Szokatlan, hogy Phenjan az űrben készült fotókkal villog. A felvételeken egyébként jól kivehető a Koreani-félsziget.

Noticias EyePress / EyePress vía AFP

A rakétakísérletről elsőként Dél-Korea és Japán számolt be még vasárnap. Becsléseik szerint interkontinentális ballisztikus rakétáról van szó, amely 800 kilométert repült, 2000 kilométeres magasságot ért el és végül Japan partjainál csapódott a tengerbe.

Maximális üzemben akár 4000 kilométert is képes megtenni a rakéta, ami egyben azt is jelenti, hogy az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Guam lőtávolságban van Észak-Koreából.

A teszt tényét hétfőn kim dzsongun rezsimje es megerősítette az állami médiában. A KCNA hírügynökség arról írt, a rakéta pontosságát szerették volna ellenőrizni. Mint fogalmaztak, a szomszédos országok biztonságára való tekintettel szándékosan hozták meg azt a döntést, hogy a tengerbe csapódjon a fegyver.

A diktátor ezúttal nem volt ott a kilövéskor a helyszínen. Ez volt januárban már a hetedik rakétakísérlet, ami új rekord Észak-Korea esetében.

Az aktivitást elítélte az Amerikai Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán mellett több más ország és újabb szankciókat helyeztek kilátásra a rezsimmel a rezsimmel a skétémép?

Elemzők szerint Észak-Korea szeretné elérni, hogy az amerikaiak ismét jelentős nemzetközi szereplőként tekintsenek rájuk, hiszen mióta Joe Biden az elnök, nem különösebben foglalkoztak velük, tárgyalásokat sem kezdeményeztek Kim Dzsongunnal.

READ  Índice - Economía - Péter Szijjártó: Vuelve el helado

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio