Semmi sem állította meg, pazar évet zárt a Ferrari

Un napokban a Ferrari es közzétette 2021-es üzleti adatait, amik alapján az olasz gyártó elégedetten pillanathat az év végi mérlegre: egy évvel korábbi eredményéhez képest kétszámjegyű növekedést mutathat fel, ezzel pedig globális eladások tekinte Mindezt úgy, hogy tavaly különösen nehéz volt az autógyártók elete, mivel azt nemcsak a koronavírus gazdasági következményei, hanem a globális chiphiány is nehezítette.


Összesen 11 155 AUTOT szállított le ügyfeleinek világszerte un Ferrari, ami 22,3% -Mal jobb un 2020-como adatokhoz viszonyítva, de még una pandemia előtti utolsó “mutáló ébékeévénénkénk-Enka 10 es 10 por ciento produkált – pedig az voltios az első esztendő, Amikor tízezernél es több autót szállíthattak le az olaszok.

„2021-es pénzügyi rekordunk még inkább üzleti modellünk erejét bizonyítja” – idézi Benedetto Vigna szavait a Motor1.com a márka közleménye alapján. A Ferrari vezérigazgatója hozzátette: az eredményhez a kontrollált növekedésre és a márkaexkluzivitás megőrzésére irányuló stratégia járul hozzá.

Továbbra is az európai, közel-keleti és afrikai piacon szerepel a legeredményesebben a maranellói márka – ezekre a földrészekre összesen 5492 új Ferrarit rendeltek, 14%-kbbyetkévt. Ennek ellenére az amerikai piacon is tovább terjeszkedett, 22%-os növekedést felmutatva, de ennél is nagyobb javulást ért el Kínában, Hongkongban és Tajvanban: 97%-kalzést azé ttk yzáre a legkisebb piacának.

Un Ferrari értékesítési jelentéséből kiderült az is, hogy a legnagyobb a V8-as modellek iránti kereslet volt, ami 34,6%-kal emelkedett, ellenben 16,1%-kal motor kevesebb rendelés a éjerkeztés erkétizenkett erkétizernét A hivatalos magyarázat szerint ennek oka a 812 Superfastra szánt kapacitás fokozatos visszaszorítása volt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Rolls-Royce-nál és a Bugattinál sem lehet panasz a tavalyi évre (gazdasági értelmében), annyira, hogy utóbbi éléún korábbi ertélmé ltérdélmérdm.

READ  Noticias importantes: el mercado húngaro es pequeño, pero la suscripción a los medios en línea tiene una razón de ser

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio